Sammanfattningar
comments 10

Äntligen vilses nyårskarameller – 2016 års resor – maj till augusti

De fyra första månaderna swishade förbi och avslutades med en härlig roadtrip runt Skåne. 2016 har sannerligen varit roadtripens år. Här följer mina resor maj till augusti.

Maj – En tjejweekend i Warszawa, skirande blå Landsort och mitt foto i tidningen Fotografen

Månaden börjar störtbra med att jag åker med tre andra fantastiska kvinns till Warszawa. Det är inga mindre än Sofia, Annika och Towe. Vi är där genom NordicTB på bloggresa med fokus på mat och upplevelser i Warszawa. Vi fotar, äter och diskuterar Warszawa som det perfekta tjejgängs-resemålet och weekend destination för par. Tipsar fortfarande alla mina kompisar om Warszawa efter denna resa. Här får man mycket för pengarna.

warszawa_weekend-7

Redan innan Warszawa hinner jag fara med Martin till Landsort. Vi tar bilen från Stockholm till Torö och hoppar på färjan ut till Landsort. Vi äter potatis och lax på kajen, njuter av det vackra vårvädret och drömmer om den svenska skärgården. Efter det kollar jag seriöst på en båtluff i vackra Stockholms skärgård, men får bordlägga det på grund av priser och tillgänglighet. Men, drömmen lever kvar om en Stockholms sommar och om jag hittar några bra erbjudande på seglarhotellet i Sandhamn kanske jag slår till. Det blir då en romantisk weekend för en. Budgetalternativet är definitivt Landsort som du enkelt tar dig med SL kortet för 150 sek TuR. Vandrarhem, cafe/restaurang finns på ön och det bor en del fast boende här året runt.

antligenvilse_landsort-21

Under maj kommer min midsommarbild från 2014 som jag namnger en midsommarnatts dröm med i tidningen fotografen. Det är en läsare av just fotografen som uppmärksammar detta och skickar ett meddelande på facebook. Kul tycker jag! Extra kul att det var två år sedan jag skickade in bilden. Men den som väntar på något gott..

antligenvilse_sjosbo

I maj publicerar jag också mitt första Vykort från Vejby strand när jag är på fotokollo. Det har blivit otaliga vykort efter det, en trend jag ämnar fortsätta med även år 2017.

antligenvilse_vejbystrand

Juni – vykort från Yellowstone, veckosammanfattningar, Guardian Travelsnaps och midsommarfirande i Småland

Jag börjar juni med en härlig helg ute på Saltarö och fruhippa för min kusins fru. Det blir två soliga dagar, med mat, mordgåta och kvinnligt sällskap.

saltaro-62

Jag och Martin åker till Färnebofjärden och promenerar kyrkstigen.

farnebofjarden-69

Under juni passerar jag Stendörrens naturreservat, ett naturreservat jag hört mycket om innan, på väg till midsommarfirande i Småland.

stendorren_naturreservat-19

Sommaren kommer tidigt och jag badar flera gånger innan jag åker hem från Småland, bland annat vid Marie Dahls pappersbruk. Badar så mycket under sommaren att jag nu måste köpa en ny baddräkt.

fotodagbok_midsommarafton-23

Jag firar midsommar i Hultsfred och åker sedan till sommarstugan och sitter på bryggan i solnedgång.

fotodagbok_midsommarafton-46sjosbo-12

Jag åker till Blå Jungfruns nationalpark, promenerar runt ön och fikar på klipphällarna.

bla_jangfrun-42

Jag får ett vykort från Yellowstone från Helena som är på roadtrip runt USAs nationalparker.

yellowstone_vykort-2

Jag börjar mina veckosammanfattningar som sedan blir månadssammanfattningar. Jag kommer fortsätta med dem under året men funderar på att ändra formen.

Guardian Travelsnaps fångar upp mitt foto från Torö och publicerar i sin feed.

antligenvilse_landsort-4

Juli – Travelmassive på Hotel Rival, TBEX, Vinterviken och Stockholm Pride

I början av juli kommer Madde till Stockholm och hälsar på men jag bloggar inte om det.

Jag firar juli 100% i Stockholm. Då kickar världens största resebloggarkonferens av stapeln i Stockholm och resebloggare kommer till Sverige från alla världens hörn. TBEX startar med Travelmassive på Hotell Rival, jag dricker bubbel och kollar in hotellet.

travel_massive-10

Juli är supervarmt och jag åker till Sofia och vi promenerar till Vinterviken, dricker Aperol Spritz och pratar med en anka. Vi bloggar och snicksnackar om bloggande.

vinterviken-7

Stockholm Pride går av stapel och jag besöker det med min vän Alex.

Bilderna publiceras senare också på Slow Travel Stockholm.

pride-32

Augusti – Jag flyttar till eget och åker till Grönland

I början av augusti flyttar jag och Martin isär och jag bor efter det i söderort. Här trivs jag numera som fisken i vattnet och går ofta långa kvällspromenader runt Söder.

Mot slutet av augusti händer det största. Jag, Sofia och Helena beger oss ut på rövarstråt mot Grönland, Island och sedan jag och Helena vidare mot Färöarna och Lettland.

Vi spenderar första helgen i augusti på Grönland och jag ett vykort från Grönland till alla mina läsare medan jag är där.

greenland

Jag publicerar också min stora guide till äventyrspackning och visar att det går alldeles utmärkt att vandra inlandsis i bara H&M jeans och secondhand fynd.

greenland-22

På Grönland besöker vi byn Kangerlussuaq, går på arktisk ökenvandring, spenderar en dag på inlandsisen och fikar på månen – Russel Glacier.

Innan jag lämnar Grönland och åker vidare mot Island och Färöarna skickar jag riktiga pappersvykort och låter Fantasiresor föreviga det åt mig.

fotodagbok_byn_kangerlussaug-88

Sommarmånaderna är händelserika månader för bloggen och mig och jag är så tacksam över allt som har hänt när jag blickar tillbaka. Det är ett sådant privlegium att ha er läsare och att få möjligheter till alla dessa resor.

Vad har hänt för er under sommaren 2016? Stort och smått? Dela gärna med er i kommentarsfältet.

Katarina

 

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.