Foto
comments 6

Fotodagbok: Stockholm Pride

30 juli 2016.

Äntligen fick jag uppleva Stockholm pride!

Har väntat i många år men aldrig riktigt lyckats time-a eventet. Skyndade till dagens parad efter att ha skänkt mitt köksbord som skräpade i förrådet till mina vänner på söder.

Hela innerstaden badar i regnbågens färger och har gjort i några dagar. Det finns otaliga souvenirer att köpa längs med stadens gator från peruker, flaggor och halsdukar till hela outfits. Folk i paraden har smyckat sig i överdåd och dansar till musik, stämningen är på topp.

Jag och Alex träffas vid centralen och vandrar från Stadshusbron längs med centralen och Vasagatan mot Kungsgatan och hela vägen till Stureplan med tåget. Singlar och familjer, tonåringar och vuxna, kvinnor och män, homosexuella, bisexuella, hetrosexuella, trans och queerpersoner är där. Alla är där! 45 000 peeps går i tåget, upp emot en halv miljon förväntas se på. Helt otroligt vilken fest!

Har precis kommit innanför dörren och mina ben är överväldigande trötta. Jag bjuder på en bildkavalkad.

Katarina

pride-5 pride-6 pride-7 pride-8 pride-9 pride-10 pride-11 pride-12 pride-70pride-13 pride-14 pride-15 pride-16 pride-17 pride-62 pride-18 pride-20 pride-21 pride-22 pride-23 pride-24 pride-25 pride-26 pride-27 pride-28 pride-64 pride-65 pride-31 pride-32 pride-33 pride-34 pride-35 pride-37 pride-38 pride-39 pride-40 pride-68pride-42 pride-43 pride-44 pride-45 pride-46 pride-47 pride-66 pride-48 pride-49 pride-67 pride-51 pride-52 pride-53 pride-54 pride-55 pride-56 pride-57 pride-58 pride-59 pride-69 pride-60 pride-61

Foton på mig fotade av Alexander på bild vid tunnelbanan stadion, redigerade av mig.

6 Comments

 1. Jättekul att se ditt fotoreportage (även om det krävdes mycket tålamod från min sida för att vänta på att så många bilder skulle öppnas ;)). Vilken färgfest! Det ser ut som att folk gått man ur huse 🙂 Vi har sett paraden några gånger, men i år är vi ju i Polen …

  • antligenvilse says

   Ja det verkar vara temat som är svårladdat. Vet faktiskt inte vad det beror på för många säger att det är internetuppkopplingen men jag har samma problem att öppna själv så.. Tyvärr verkar det inte finnas någon lösningen på det mer än att man först exporterar och sen eventuellt att man går in med alla i Photoshop och sparar för web men det verkar ju ytterst märkligt att man ska behöva göra det..

  • antligenvilse says

   Tackar! Ja jag körde på med mer än en bild idag.. Hehe 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.