Resor
comments 2

Att resa till andra kreativa själar och om Terraforming Mars

Mellandagarna är årets resdagar säger man. Och det stämmer, nästan varje år för mig. Jag sitter i skrivande stund på McDonalds vid Gävlebro och snabbladdar Barbaren efter att ha besökt Eriks föräldrar i ett snöfyllt Tierp och sedan Rania i snömojsigt Sundsvall, där vägarna hann att förvandlas till glass innan vi lämnade. Men jag har fått snö!

På spaning efter Hacke hackspett.

När jag packar väskan för att lämna hemmet har jag alltid lite reseångest nu förtiden. Jag vill inte lämna hemmets trygga vrå, åtminstone allt mer sällan. Att vakna, låta fötterna glida ner i mina ulltofflor och hasa ut i köket för att koka en kopp anarki-kaffe, sedan slå mig ner vid mitt skrivbord och låta fingrarna motionera i mörkret, utan att tända en lampa, är livets goda.

Det är tur att det finns likasinnade människor, som tänker precis som en själv. Som värdesätter den första koppen kaffe likt guld. Morgonstund har guld i mund. Det går att förhandla med rutiner, men min morgonrutin är mig allt för kär.

Två dagar hos Rania rasade snabbt förbi. Vi pratade om livet, om keramik, om kreativitet och om Terraforming Mars. Som vi spelade. Det första brädspel sedan Den försvunna diamanten som jag faktiskt tyckt om! Okej, erkänner, jag tycker om Labyrinth också. Men sedan, hack i häl, kommer nu Terraforming Mars.

Och idag är det nyår! Så gott nytt år på er alla kreativa själar. Vi håller tummarna för ett snajdigt 2023 med fler rätt svängar och vackra keramikkoppar.

Katarina

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.