Resor, Sammanfattningar
comments 12

Äntligen vilses nyårskarameller – 2016 års resor – september till december

Med resan till Grönland så avslutas också sommaren och jag, Helena och Sofia flyger med sommaren från Grönland och landar till höst på Island. Under september tar roadtrippandet fart på riktigt. Här kommer Äntligen vilses årssammanfattning sep – dec.

September – Omväxlande väder på Island, en skakig inflygning till Färöarna och Lettisk mat.

September kommer med besked och jag är i full färd över det isländska höglandet med Helena och Sofia när det händer.

Jag sover på Hotell Ranga och njuter av norrsken under natten till den första september.

hotel_ranga-20

Jag flyger över vidderna, över lavalandskap, vatten och ut på höglandet där vi stannar över natten.

roadtrip-4

Jag vandrar över Islands fantastiska lavalandskap i motljus. Sofia förevigar mig.

roadtrip-3

Jag står vid Islands kust och njuter av dess fantastiska kustlinje. Åter och åter igen.

islandshastar-26

Jag rider islandshäst och njuter av Elvis svallande man.

islandshastar-6

Sofia pussas med islandshästar och jag förevigar såklart.

islandshast-17

Efter island far jag och Helena vidare mot Färöarna och Sofia åker till Sverige för jobb. Först åker jag och Helena till fel flygplats, för att i stress hast och nöd ta oss till rätt, springa över landningsbanan, hoppa på planet i sista sekund för att sedan utstå extrem turbulens innan landning på Färöarna. Let´s say that Föröarna took me by storm. Jag har dessutom alla historier om Färöarna kvar, så stay tuned. Men så länge så skickar jag ett vykort från Färöarnas kändaste vattenfall.

faroeisland

Efter Färöarna mellanlandar jag i Köpenhamn med Helena och spenderar en natt och gör staden innan vi morgonen efter kliver på första klass till Riga. Vi flyger med AirBaltic och ska på bloggresa till Lettland.

Jag äter mat, mat och mer mat och reser runt den Lettiska landsbygden med Andy, Helena och Ann-Mari. Vi skrattar, kör fel, skrattar lite mer och äter powerbars i brist på annat.

Jag skriver två reseguider när jag kommer hem.

10 matiga tips till Lettland och

En långsam resa genom ett färgsprakande Lettland.

lettland-12

Jag njuter av skogen, här på kanten av en kustravin vid den Lettiska byn Jurkalné. Jag bär min gula jacka från Iris Jakobsen som såklart blir poppis på Instagram.

lettland_roadtrip-55

Oktober – vykort från Basalt Colorado, höst i Stockholm och en weekend i Tallinn

En dag efter jobbet ligger det ett handskrivet kuvert på golvet. När jag öppnar det har jag fått det finaste av vykort från Ann med bloggen Rumble in the Arctic. Även fast att jag inte har träffat Ann tar hon sig tiden att skicka detta. Jag är så evigt tacksam.

vykort_fran_basalt_colorado

Runt samma tid kommer hösten med besked till Stockholm. Den varar bara några dagar i sitt finaste skick innan vädret tar över. Jag hinner ta ett par höstiga promenader och fota höstfoton.

instagram-6

Jag åker på bloggträff hos Christian och vi testar mat från Foodora.

stockholm_by_fall-9

Jag börjar skriva om foto för Kiliaros fotoskola och har hittils skrivit 4 inlägg för dem. Det känns som ett privilegium att få chansen att skriva om foto.

kopa_din_forsta_kamera

Mot slutet av månaden åker jag till Tallinn tillsammans med Linda, Jeanette och David. Jag väljer att skriva om Vegetarisk och vegansk mat i Tallinn för att jag tycker det är så himla häftigt att Tallinn har ett så extremt stort utbud av vegetarisk mat.

tallinn-98

November – Snöstorm, Trump och Skinnarviksberget

November kommer och med november både kyla och snöstorm. Jag åker till Elite Tower Marina för två dagars konferens, möter ett snöstormigt Stockholm och en urbota dum presidentseger.

elite_tower_marina_nacka-46

Jag går på Fair Travel Eve och lär mig mer om hållbart resande och destinationer i centralamerika.

Innan november är slut träffar jag Malena och går på fotopromenad över Skinnarviksberget och söders höjder. Fotar soluppgångsbilder och självporträtt.

skinnarviksberget-2

December – Sponsrat samarbete, en planerad resa till Schweiz och vinter i Småland

Jag gör ett sponsrat samarbete med Lion Alpin och berättar om min dröm om att resa till Alperna. Ganska snart hör Annelie av sig och föreslår att vi ska åka till Adelboden i Schweiz och hälsa på Malin. Så vi köper flygbiljetter med SAS till Zurich och ja, alperna, here we come!

antligenvilse_vejbystrand-83

Jag är med i Jennifer – Forever Abroads adventskalender med en reseberättelse från Tallinn.

tallinn_antligenvilse-6-768x512

Får spons under hösten av ett klädmärke och visar er min jacka från Craghoppers.

craghoppers-2

Julafton kommer och jag är i Småland. Jag tar en promenad i skogen på Julaftons morgon med mamma.

julafton-28

Innan jag åker hem för att fira nyår så sveper Urd över Småland och jag tar bilen och åker ut i skogen för en promenad men får vända när hon gör sig påmind.

urd-2

Hela 2016 passerar forttare än kvickt och ett år känns ibland inte som ett år bara som några månader.

Höjdpunkterna må vara fotokollo i Vejbystrand, resan till Grönland, Island och Färöarna men även de enklare resorna som fotopromenaden över Skinnarviksberget. För visst är det något särskilt med de små utflykterna också?

Så nu ser vi fram emot ett ännu bättre 2017, med mycket resor och händelser för Äntligen vilse! Må vi få ett bra 2017! Happy new years, allihopa!

Katarina

12 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.