Foto
comments 6

Fotodagbok: Smäktande lavalandskap och Landmannalaugar

1 september, 2016

Jag tittar i backspegeln och ser den isländska kusten försvinna bort och lever med vetskapen om att jag nog inte kommer att få se kusten på ett par dagar. ”Här ska vi ta av” säger Helena och jag som kör svänger höger ner rakt ut i lavalandskapet. ”Är du säker?”. ”Ja alltså man får köra på sånna här vägar men man måste ha fyrhjulsdriven bil” fortsätter Helena. Skämtar hon nu? Vart är vägen?

Men jag kör vidare och tänker att det går alltid att vända. Vi virvlar fram genom landskapet, oron rinner sakta av när det isländska höglandet, som klippt ur sagan om ringen breder ut sig. Bitvis försvinner nästan vägen och jag tror att vi ska fara rakt ut i det mossiga landskapet. Men det händer aldrig.

Vi stannar och tar en fika och jag vandrar ut mot solen. Sofia knäpper några kort på mig och vidden. Det är sånna här stunder man minns från en resa.

Landmannalaugar

Vårt mål är Landmannalaugars varma källor mitt ute i ingenstans och vi når dem efter att ha korsat en flod. Jag kör, fortfarande, med händerna krampaktigt kramande ratten och vid minnet av att köra genom en halvmeters vattenmassa. Det är en mäkta märklig känsla.

Framme tar jag ett dopp och njuter av de varma källorna. Ångande varma, porlande och till sällskap av Helena och Sofia.

Katarina

landmannalaugar-15 landmannalaugar-16 landmannalaugar-17 landmannalaugar-18 landmannalaugar-19 landmannalaugar-20 landmannalaugar-21 landmannalaugar-22 landmannalaugar-23 landmannalaugar-24landmannalaugar-28 landmannalaugar-29 landmannalaugar-30 landmannalaugar-31 landmannalaugar-32landmannalaugar-34 landmannalaugar-35landmannalaugar-36landmannalaugar-38 landmannalaugar-39landmannalaugar-41landmannalaugar-43 landmannalaugar-44landmannalaugar-45landmannalaugar-47landmannalaugar-48 landmannalaugar-49 Landmannalaugar landmannalaugar-51 landmannalaugar-52 landmannalaugar-53 landmannalaugar-54 landmannalaugar-55 landmannalaugar-56 landmannalaugar-57 landmannalaugar-58landmannalaugar-59landmannalaugar-61 landmannalaugar-62 landmannalaugar-63 landmannalaugar-64

Resan genom Island, som går att följa i sociala medier under namnet #NordicRoadtrip, gjordes i samarbete med Guide to Iceland. 

Text, bild och åsikt är som vanligt mina egna.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.