Resor
comments 11

Ute i höglandet – Hrauneyjar Guesthouse

I samarbete med Hrauneyjar Guesthouse

Bilen rullar sakta in på gården, till hotellet för natten och tjejerna och jag sträcker på oss. Vi är trötta efter en hel dag i vad som för storstadsflickan kan anses vara ödemark. Med damm i håret är jag redo för en dusch och en stunds vila.

landmannalaugar

Landmannalaugars varma källor i Islands södra högland.

Hrauneyjar Guesthouse

Hotellet, Hrauneyjar Guesthouse står ensligt ute på de isländska vidderna, avskärmat från verkligheten men nära det vilda, det äventyrliga och passar den som trivs med att åka lite längre ut från staden och få en stunds paus från pulsen.

Vi möts av gästvänlighet och en skål tomatsoppa

Vi möts av gästvänlighet och en skål tomatsoppa trots att vi kommer sent på kvällen efter att ha badat i Landmannalaugars varma källor.

Ibland är det enda som behövs ett vänligt ord och en varm säng.

island_hoglandet-2 island_hoglandet-3 island_hoglandet-4

Vi huserar i varsitt rum för natten. Messenger går hett mellan rummen, tjejerna säger att det går att se norrsken genom fönstret till hotellrummet. Jag öppnar ivrigt gardinerna för att skåda om jag också och ser.. och ser .. absolut ingenting. Utanför mitt fönster breder mörkret ut sig över den öppna vidden, men något norrsken står inte att finna. Tanken slår mig att jag kanske bara inte har norrskensögat.

Jag släcker lampan och somnar strax därefter.

island_hoglandet-5 island_hoglandet-6island_hoglandet-7

Jag och Sofia börjar morgonen med en stadigt frukost med påfyllning. Det serveras kaffe, ägg, youghurt, god pepprig ost, en salig blandning av serials och jag går två gånger. I dagsljus ser vi de öppna vidderna och känner vinden i håret när vi traskar längs hotellet.

En stadig frukost och en god natts vila grundar för nästa äventyr.

Hrauneyjar Guesthouse island_hoglandet-9 island_hoglandet-11 Hrauneyjar Guesthouse island_hoglandet-13 island_hoglandet-14 Hrauneyjar Guesthouse island_hoglandet-16 island_hoglandet-17 Hrauneyjar Guesthouse island_hoglandet-19 island_hoglandet-20 island_hoglandet-24 Hrauneyjar Guesthouse island_hoglandet-27 island_hoglandet-28 Hrauneyjar Guesthouse

Sevärdheter i närheten av Hrauneyjar Guesthouse

I närheten av Hrauneyjar Guesthouse finns många sevärdheter att besöka. Vi badar i Landmannalaugars varma källor på väg till hotellet. Området kring de varma källorna är slående vackert lavalandskap och här finns möjlighet till en andpaus.

På väg från hotellet passerar vi först det speciella Haifoss med sitt grannvattenfall Granni. Med sina 122m är det en spektakulär syn att se det falla ner i ravinen. Nära Haifoss ligger också Gjáin och Þjórsardalur oas. Varför inte dingla med benen över klippkanten och skåda den spektakulära dalen till en fika innan du styr kosan vidare?

hrauneyjar_antligenvilse

Haifoss

hrauneyjar_antligenvilse-2

Sofia, Fantasiresor äventyrar i det iskalla vattnet i Pjórsardalur oas.

Tack till hotell Hrauneyjar för det vänliga bemötandet. Text, bild och åsikt är som vanligt mina egna.

# NordicRoadtrip, i samarbete med Hrauneyjar Guesthouse.

11 Comments

  1. Pingback: The highland center Hrauneyjar – med norrsken på rummet | Fantasiresor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.