Foto
comments 2

Fotodagbok: Trumpet väder och en het kopp kaffe

Onsdagen den 9e november 2016, Stockholm

Onsdagen den 9e november 2016 har så gått historien.

Föga anade jag när jag vaknade den där morgonen att jag skulle få pulsa i kilometerdrivor av snö till jobbet och föga anade jag att en orange man skulle ta över makten i USA. Helt klart en trumpen morgon vi inte sent kommer glömma utan aldrig.

Jobbet hade prickat in två dagar konferens på Elite Tower Marina i Nacka strand, kanske räddningen på en annars horribel vecka. Att vakna till något så dumt som att Donald Trump blivit president fick mig att stå förvånad på sidlinjen och se åren passera i revy innan de ens hänt. Vad har vi att vänta? Nya udda immigrationslagar? Svettiga resebestämmelser (antar att alla som reser till USA har koll på det redan udda frågeformuläret i Visa Waiver Program) med ytterligare föråldrade kontroller? (fingeravtrycken tar ni ju redan så ni har väl att börja med tåavtryck då) eller varför inte några nya roliga abortlagar eller andra kvinnoförnedrande regler som kommer få kvinnorna att fly fältet? Kvinnlig rösträtt infördes succesivt för omkring 100 år sedan i USA. Trump, är det inte dags att ta bort den också? Det passar sig lagom som ett avslut på din kandidatur med 100 års jubileum och allt. Kan du ta USA 100 år tillbaka i tiden tro på bara fyra år? Kvinnor i USA, välkomna till Sverige istället. Här får ni bestämma över er egen kropp och några orangea män styr iaf inte landet idag.

Ironin och skämten om Trump kommer snart bli gamla och sina och verkligheten krypa på. Så det var väl tur att vi gömde oss i vår bubbla ett tag där, de där två dagarna i busväder på Elite Tower Marina. Med oklanderig service, god mat och en het kopp kaffe spenderade jag trots en trumpen start två bra dagar i Stockholm som jag sent ska glömma.

Gällande Trump så säger jag som vi brukar säga i Småland. ”Den som lever får se”.

Katarina

elite_tower_marina_nacka-13 elite_tower_marina_nacka-14 elite_tower_marina_nacka-24 elite_tower_marina_nacka-31elite_tower_marina_nacka-40elite_tower_marina_nacka-42elite_tower_marina_nacka-46 elite_tower_marina_nacka-51elite_tower_marina_nacka-54elite_tower_marina_nacka-56

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.