Resor, Sammanfattningar
comments 3

Midsommar, finbloggbesök och det där Civezza – veckoresumé, v.24 och 25 – 2017

veckoresumé, v.24 och 25 – 2017

Syrliga citroner, svängiga italienare, en småduggig midsommarafton med lagom 26 grader och sprudlande bubbel. De senaste två veckorna har varit minst sagt omväxlande och omvälvande.


Varje till varannan vecka skriver jag en veckoresumé som sammanfattar föregående veckor för att du som läsare ska få en inblick i Äntligen vilses liv på jorden. Sammanfattningen innehåller de senaste veckornas inlägg, reflektioner och mycket inspiration.

Följ gärna bloggen via Bloglovin för att inte missa någon uppdatering.


Foto av Sofia, Fantasiresor.

Att bara skriva veckosammanfattningarna varannan vecka nu har visat sig ha en positiv effekt. Nu riktigt längtar jag till att jag ska till och veckosammanfatta och har även tid att läsa lite mer bloggar och komma med mina sedvanliga tips. Så detta blir en tipsig veckosammanfattning med mycket inspiration från midsommar och från Civezza!

Civezza fick sannerligen snurr på bloggskrivande och jag har känt mig mer kreativ än någonsin. Jag har också hunnit att läsa ifatt på mina favoritbloggar vilket känns otroligt befriande. Gillar inte känslan av att inte var uppdaterad om mina bloggvänners liv. Det är verkligen beroendeframkallande att läsa andra människors texter och framför allt, veta vad de gör.

inlägg från föregående veckor

Långhelg, Småland, en klassfest och Sommarsverige känslan – veckoresumé, v.22 och 23 – 2017
Fotografera efter teman för att boosta inspirationen
Civezza möter mig med citroner och kyssande italienskor
Vykort från San Lorenzo
”You had me at pasta”
En cappuccino 8.30 på Piazza Carducci
6 timmar i Nice
Midsommarhälsning från Civezza
Bland midsommarblomster i doktorns hus
Gästbloggcirkel: Låt oss prata om kärlek

Foto av Sofia.

v 24 – finbloggbesök och sommarbloggpartaj

Veckan innan jag for till Civezza kom Rania förbi. Hon skulle stanna två nätter i samband med en resebloggsommarfest på Sheraton i Stockholm. På torsdagen aw-ade vi på sedvanligt Stockholms – manér på Pharmarium i Gamla Stan med Cathinka, Daniella, Sofia och Evelina. På fredagen tog Rania en fototur med de andra bloggarna medan jag jobbade och sedan hastigt gav mig hem för att packa inför Civezza innan vi träffades på Sheraton där vi drack vin och hade bloggfest. Jag hinner inte riktigt skriva om separata bloggevent längre men många andra bloggar har skrivit om det och är här ett axplock.

Nordic Travel Blog Event i Stockholm och en resa till Schweiz
Prisa sommaren, bloggarna och Dryden!

v 25 -#LadiesOnTheRiviera och midsommar

På lördagen hoppade så jag, Sofia, Sara och Linda på planet till Nice, Frankrike för en veckas semester i Civezza. Vi skapade taggen #LadiesOnTheRiviera till resan så vill du kolla på våra bilder från resan, sök på taggen i sociala medier. Vi finns lite överallt nämligen.

Civezza visade sig från sin bästa sida när vi var där med motljusiga solnedgångar, citroner, en vacker befolkningen och ljumma vindar. Vädret var outstandig de flesta dagar. Vi fick några droppar regn på midsommar, vilket på något vis var pricken över iet eftersom det känns som en vanlig midsommar i och med det.

Ska försöka att skriva ett samlingsinlägg om Civezza med länkar till de andra bloggarna lite längre fram som en kan utgå ifrån om man vill ha inspo om Civezza för alla er som funderar på en resa till italienska rivieran och närområdet. Ska bara låta de där slowblogger- kollegorna till mig komma ifatt lite.

Fantasiresor är midsommarfin.

Inspiration och länkkärlek

 

Det har funnits så mycket att läsa och skriva om nu att jag blir helt snurrig. Min bloglovin- mapp ”bloggtips” börjar bli knökfull av sprakande inlägg. Idag bjuder jag både på roligt och kvalitativt och allt däremellan.

Rania skriver reflekterande om inre hållbarhet. Sitter och tänker, känner och vet att jag borde djupa ner mig och reflektera och ta ställning till samma sak. Vad är liksom inre hållbarhet för mig?

# Sofia är ibland väldigt rolig. Skrattar fortfarande till lite generat när jag hör ordet basilika.

# Cathinka bjuder på så otroligt vackra bilder från Uganda. Jag är inte säker på att jag läst ett ord av vad hon skrivit. Jag bara scrollar upp och ner bland alla bilderna. Jag är så himla sugen på att åka till Afrika nånstans att jag bara typ smäller av.

# Lisa skriver underhållande om tre resor hon är avundsjuk på där vår resa till Civezza är med. Hur kul är inte det. Vi lyckades göra någon avundsjuk.

# Jag gillar Astrid Lindgren och citat. Läs Sanna Rosells bloggpost om Astrid citat och hur de passar i Sannas resevärld. Åh du poetiska människa! (både Sanna och Astrid) Om du inte redan följer, följ också såklart Sannas blogg.

# Jag har alltid drömt om den där soluppgången över Angkor Wat. Men alltså, inte längre. Det här med att fotografera den där bilden alla redan tagit. Vill jag det? Näe, det vill jag inte. I Peru var det fullkomligt förskräckligt i Cusco där lokalbefolkningen klädde upp sig för att bli fotograferad i folkdräkt hållandes ett litet lamalamm. Vill jag ha de bilderna. Nej, tack. Läs Gunillas smått roliga inlägg på ämnet Storyn bakom en bild – Fotot du måste komma hem med. Tror det roligaste ändå är fiskarna i Sri Lanka som inte är fiskare utan skådespelare. Alltså herregud, vart är världen påväg, som en brukar säga.

Reseguider

Allt det goda har ett slut, men innan det är helt över så vill passa på att tipsa om tre rykande färska reseguider från de senaste veckorna.

# Jennifer har släppt 7 tips för Costa Brava, mini-guide med upplevelserna du inte får missa. Goa tips med roliga små bildtexter om lokalbefolkning och chokladiga efterrätter.

# Grabbarna från Handluggage only kanske är de som bäst bemästrar konsten att skriva reseguider på något vis. ”En guide om dagen håller doktorn borta”. Ibland vanliga traditionella guider och ibland lite annorlunda spots som 11 Spectacular And Unusual Places You Need To Visit In Europe där jag varit på några av ställena bland annat Grundarfjordur och Visby. Imponerande produktiva grabbar.

# Vandringsbloggen gör ett samarbete med destination Åre och släpper denna -> Guide: 6 Bästa Halvdagsturerna i Åre. Fina korta tips att spara nästa gång du ska till Åre.

 

Det var allt för dagen gott folk!

Hur har dina senaste veckor varit?

Katarina

 

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.