Fototips, Resor
comments 9

3 bloggar som hjälper dig förbättra din fotografering

Ibland behöver man inte skrivna egna fotoguider, när det finns så mycket bra där ute redan. Har ni sett hur mycket fototips bloggare producerar hela tiden? Det liksom bara kryllar av dem. Därför tänkte jag ägna det här inlägget att tipsa om 3 bloggar och deras guider som jag verkligen gillar.


På tisdagar då och då släpper Äntligen vilse ett nytt fototips. Syftet är att tipsa och att ge inspiration så att du som läsare skall ha möjlighet att utveckla dina kunskaper i foto på egen hand. Var därför inte rädd för att ställa en fråga i kommentarsfältet nedan. Fototipset är för dig.

Du hittar föregående veckors fototips här.

Följ mig på Bloglovin så att du kan spara Äntligen vilses fotoguider.


3 bloggar som hjälper dig förbättra din fotografering

Mobilfoto med Hand Luggage Only

Grabbarna bakom bloggen Hand Luggage Only fotograferar med besked. De producerar material i en remarkabel takt, varför deras enkla fotoknep är väl värda att läsa. Hand Luggage Onlys guider kikar jag på när jag vill lära mig något, hitta något nytt inom foto-resegenren eller bli inspirerad. Denna månad har de också haft en fotopromenadkurs i fotografering i samarbete med Apple.

Rolig guide om enkel mobilfotografering och hur man kan förbättra den med små objektiv man knäpper på mobilen – 5 Ridiculously Easy Phone Photography Cheats

Här hittar du Hand Luggage Onlys alla fotoguider

Bli inspirerad av Travelettes

Jag älskar Travelettes blogg ur en estetisk synvinkel. Så fina inlägg, texter, miljöer osv i all oändlighet. Vintagekänslan! Travelettes gör också härliga fotoguider om ditten och datten. Särskilt älskar jag Travelettes instgramguide: HOW TO STEP UP YOUR TRAVEL INSTAGRAM GAME med massa matiga tips om hur man kan förbättra sin instagramstrategi som faktiskt fungerar.

Här hittar du alla Travelettes fotoguider.

Lär dig fota stilleben med Nevnarien

Elin Kero är grym fotograf och den blogg jag har använt som bas och utvecklingsplattform när jag har lärt mig fotografera. Hela hennes blogg är fylld med matiga tips där du kan hitta allt från hur du fotograferar bröllop och porträtt till semesterbilder. Extra duktig tycker jag Elin är på stilleben, men det tycker nog Indiska också där hon nu jobbar som fotograf.

Lär dig fotografera stilleben med Elin.

Hoppas du uppskattade veckans tisdagstips. Vilka bloggars fototips gillar du?

Katarina

 

 

9 Comments

 1. Oh kul med lite nya tips, tack! Man behöver ständigt vidga sina vyer inom foto och hitta ny inspiration 🙂

  Jag har nog funderat på att skriva mer om naturfoto framöver… 🙂

  • Katarina says

   Ja. Det är en genre som är högat intressant. Har skrivit en del om det. Skrev ju ett tag för kiliaro. Naturfoto tenderar ofta bli så himla pretentiöst med fokus på kamerautrustningen så kul med lite andra vinklar. ❤️

  • Katarina says

   Sannerligen inte. Tack för den fina kommentaren. Hoppas du hade nytta av tipsen. ❤️?

 2. Tack för tips! Ska kolla in det inför min tågluff. Alltid fint att inspireras och få nya perspektiv!

  • Katarina says

   Tack 🙂 Du är så snabb att läsa allt jag skriver. Bästa följaren! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.