Italien, Resor
comments 13

Bland midsommarblomster i doktorns hus

Midsommarafton 2017

Planet har precis landat, jag tagit mig genom Stockholmstrafiken och slagit mig ner framför skrivbordet hemma. Fötterna börjar stillas och semesterkänslan lägga sig. Denna gång får jag en olustig känsla av att komma hem. Jag som reser så mycket, kan en tänka, vill väl aldrig vara hemma? Men faktiskt är hemma, den bästa platsen på jorden. Skrivbordet, en kopp rykande hett kaffe med veganmjölk och vindens sus utanför balkongen. I vanliga fall himmelriket, denna gång olustigt.

Jag tänker tillbaka på gårdagens midsommarfirande och känslan av att fira utomlands. När jag kommer hem till Stockholm ser jag lämningar av helgen i tunnelbanan och i parken utanför mitt hus.

Jag firar midsommar i Civezza, i doktorns hus. Det är en underbar känsla att bara vara tre tjejer, att få plocka blommor i tryckande hetta på midsommarens morgon, för att sedan slänga sig i poolen en stund. Att som enda bryderi fundera på när en ska hinna vila en stund, knyta kransen och baka jordgubbstårtan.

Läs mer om Civezza på ViviCivezza.

På midsommarkvällen är Lorenzo tillbaka i Civezza och kommer förbi på jordgubbstårta. Den filosofiska diskussionen om kärlek och relationer som startade tidigare under veckan, fortsätter. Lorenzo står fast vid att kärleken på sätt och vis tar slut efter tre år, men samtalet om hur och varför blir djupare.

Efter bubblor och skratt, jordgubbstårta och svensk sommarmusik promenerar vi den lilla sträckan till restaurangen för middag. Lorenzo skojar och frågar om han ska köra hem oss efter middagen, till historien hör att det bara är 100 m ner för backen från restaurangen vi bor. Vi äter pasta med lokalproducerad citron och zucchini en sista gång. Vi pratar med Savina, kocken på Cinque de Torri och Lorenzo berättar om huset vi bor i. Huset, han själv spenderade sina barndoms år i då det tillhörde hans farmor. Jag frågar om varför det hänger bilder på medicinska instrument på väggarna och Lorenzo förklarar att det varit doktorns hus och talar om att namnet på huset är Ca du Sciu Megu.

Om du vill hyra det hus vi bodde i under vår vistelse i Civezza, sök på Civezza på homeaway.se. Snittpriset är ca 1800 sek per natt och huset är 250 kvadratmeter (tre våningar), har fyra sovrum, fem badrum, terass, jacuzzi, kök, tvättmaskin och rymmer 8 personer. Passande för sällskap från 4 och uppåt. 

Solen går ner utanför fönstret och restaurangen stänger. Vi går sorgset sakta tillbaka till vårt hus, för en sista stund på terassen innan hemfärd.

 

En så annorlunda midsommar från föregående år. Lyckligare, på något vis.

Katarina


Resan till Civezza är en bloggresa anordnad av ViviCivezza. Text, bild och åsikt, är som vanligt mina egna.


 

     

13 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.