Italien, Resor
comments 5

En cappuccino 8.30 på Piazza Carducci

Varje morgon träffas vi på Piazza Carducci, det lilla torget utanför huset, varje morgon tar vi en croissant och en slät kopp kaffe och lyssnar på Lorenzos historier om italienare, om Italien och kärleken till Civezza.

Jag är hungrig, hinner jag tänka kort innan frukost serveras. En slät kopp Cappuccino och en croissant av valfri sort. Nästa tanke, hur ovanligt snabbt en ändå vänjer sig att äta enbart en croissant till frukost. Hej då havregrynsgröt, jag ska lära mig baka croissanter så nu blir det choklad för hela slanten.

Torget blir snabbt en naturlig mötesplats, den lilla Piazzan, navet i Civezza. Här samlas vi och lokalbefolkningen varje morgon och språkar över en kopp kaffe. Franco, en annan italienare passar på att träffa oss när vi passerar torget. Italienarnas engelska är svajig men Franco pratar flytande engelska efter att ha bott och drivit en restaurang vid Camden Market i London.

 

Mycket grundar i samtalet. Så och vår resa runt Civezza. Men vi pratar inte bara om vad som finns här, vi pratar om kärlek, om att inte vara gift, om maten, om olivoljan, om zuccinin och citronerna och om de små circusskyltarna som är målade på Civezzas gator. Vi pratar om kärleken till hundar, om Francos liv och om hur italienare är.

Kl 8.30 på Piazza Carducci.

Katarina

Resan till Civezza är en bloggresa anordnad av ViviCivezza. Text, bild och åsikt, är som vanligt mina egna.

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.