Italien, Resor
comments 5

En cappuccino 8.30 på Piazza Carducci

Varje morgon träffas vi på Piazza Carducci, det lilla torget utanför huset, varje morgon tar vi en croissant och en slät kopp kaffe och lyssnar på Lorenzos historier om italienare, om Italien och kärleken till Civezza.

Jag är hungrig, hinner jag tänka kort innan frukost serveras. En slät kopp Cappuccino och en croissant av valfri sort. Nästa tanke, hur ovanligt snabbt en ändå vänjer sig att äta enbart en croissant till frukost. Hej då havregrynsgröt, jag ska lära mig baka croissanter så nu blir det choklad för hela slanten.

Torget blir snabbt en naturlig mötesplats, den lilla Piazzan, navet i Civezza. Här samlas vi och lokalbefolkningen varje morgon och språkar över en kopp kaffe. Franco, en annan italienare passar på att träffa oss när vi passerar torget. Italienarnas engelska är svajig men Franco pratar flytande engelska efter att ha bott och drivit en restaurang vid Camden Market i London.

 

Mycket grundar i samtalet. Så och vår resa runt Civezza. Men vi pratar inte bara om vad som finns här, vi pratar om kärlek, om att inte vara gift, om maten, om olivoljan, om zuccinin och citronerna och om de små circusskyltarna som är målade på Civezzas gator. Vi pratar om kärleken till hundar, om Francos liv och om hur italienare är.

Kl 8.30 på Piazza Carducci.

Katarina

Resan till Civezza är en bloggresa anordnad av ViviCivezza. Text, bild och åsikt, är som vanligt mina egna.

5 Comments

  • Katarina says

   Jajamen! Det fixar jag. Croissanterna på ica är ju dick inte lika bra men kan säkert hitta ett litet italienskt nånstans i sthlmt!

 1. Inga ord. Så mycket tax och kaffe och italienskt prat och kärlek. Åh. Tack för världsbästaste inlägget. Det gjorde dagen!

  • Katarina says

   Haha varsegod! Tack för peppen tillbaka ❤️ du skulle minsann varit här. Bara pasta för hela slanten typ. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.