Resor
comments 5

Långhelg, Småland, en klassfest och Sommarsverige känslan – veckoresumé, v.22 och 23 – 2017

Följ min blogg på Bloglovin

Veckorresumé v 22 och 23, 2017.

Två veckor susar snart iväg och veckoresumén för v 22 och 23 är här. Så mycket roligt, så lite tid.

Förr förra veckan började med långledigt och nationaldag. Dagar jag passade på att blogga ikapp, redigera bilder och förbereda Lettlandsinlägg. Hade tänkt att få två inlägg klara inför italienska rivieran (dit jag för övrigt åker på lördag med Linda, Sofia och Sara) men har inte riktigt hunnit klart. Veckan som kommer är knökfull av packelipack, bokklubb, finbesök av självaste Rania och bloggevent på fredagkvällen så vi får se om jag hinner förbereda klart ett inlägg till lördag eller om jag får avvakta till efter midsommar-medelhavsyran.


Varje till varannan vecka skriver jag en veckoresumé som sammanfattar föregående veckor för att du som läsare ska få en inblick i Äntligen vilses liv på jorden. Sammanfattningen innehåller de senaste veckornas inlägg, reflektioner och mycket inspiration.

Följ gärna bloggen via Bloglovin för att inte missa någon uppdatering.


inlägg från föregående veckor

Sju inlägg har jag lyckats att knåpa ihop de senaste veckorna. Inlägget om Att driva en reseblogg och arbeta heltid satte sprätt på både kommentarer och läsare och jag håller fortfarande på att svara på kommentarerna. Otroligt kul när folk vaknar till och har något att säga. Så ha en åsikt och fortsätt kommentera vilt, tack.

Dimma, ananas och en leopard – veckoresumé, v.20 och 21 – 2017
Sommarens äventyr är äntligen här – Äntligen vilses sommarplaner
När en solnedgång över ett rapsfält förvandlar världen till ett brusigt konstverk av guld
1SE – Enkla ensekunders videor perfekta när du är ute och reser
Dimma i Vejby strand
Att driva en reseblogg och arbeta heltid
Snaps from Riga

Det kryllar av inspiration över hela nätet och jag är lite nedstämd över att jag inte kommentera på andras bloggar just nu då jag bara är ute och reser. Men hinner iaf läsa och inspireras mest var dag så här kommer två inlägg jag läst och inspirerats av de senaste veckorna och två matiga guider.

inspiration

To heed the mountains call and leave summer behind – Vackra bilder från bergan av Rania. Kargt, ensamt och roadtriplängtigt.

Werewolves & Lollipops har släppt ett sånt där megasnyggt foto att man bara smäller av.

två matiga guider från andra resebloggare

Det är härligt när andra resebloggare skriver såndär supermatiga guider till sommar – Sverige så en annan inte behöver göra det utan bara kan grotta ner sig och njuta.

Resfredag startar nytt koncept med Resfredags Svenska pärlor och skriver en matig guide om en svensk stad där en kändis får vara med och tips. Hur kul är inte det? Först ut, Karlskrona såklart.

155 cm har fixat en guide till 25 svenska sommarstäder som är så matig att hälften vore nog.

Småland och känslan av att aldrig vilja lämna sommar – Sverige

Helgen spenderades på dubbel – fest i mörkaste Småland. Först Åbros öltält och sen klassfest för min kompis som är lärares 6a som nu tar examen. Heja dem! Dags för tonårslivet i 7an och storstaden. Minns det som det var igår. Den sista veckan innan en slutar småskolan ute på landet för att få hoppa på skolbussen och åka till ny skola i Vimmerby stad. Så vuxen en kände sig. Nostalgi.

Sverige, du älskade land. När sommaren tågar in vill jag inte befinna mig någon annanstans. Känslan av att sommar- Sverige är det bästa stället att vara på stärktes ytterligare när jag besökte mitt kära Småland. För visst är det ändå något extra med ens hemtrakter? Där allt är så självklart. Människorna, luften och tom krökarna på vägen?

Det känns dags för Äntligen vilse att åka hem och upptäcka hemtrakterna mera. Fick ett oförklarligt sug att vandra Sevedeleden. Någon som vill hänga på i sommar och var är dina hemtrakter?

Katarina

 

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.