Italien, Resor
comments 18

”You had me at pasta”

Varför denna kärlek till Italien?

Är det de ljumma ljuva stränderna, med skirande azurblått och glittrande vatten? Eller är det de lika ljumt ljuva italienska männen?

Det är väl ingen hemlighet att svenskar, liksom andra älskar att åka till Italien. Till rivieran, till lyxen, till historien och till värmen. Och det är väl ingen hemlighet att när Julia Roberts i Eat Pray Love ska hitta sig själv, väljer Italien just för maten. För när en ställs inför maten är snart de vackra männen en liten siluett i marginalen, som har föga betydelse brevid pastan.

”You had me at pasta”

Och just det sveper mig med storm. Pastan. Inte ett hej från en man, utan ett hej från pasta. För när en väl ätit just pastan är det inte mycket som duger längre.

I Italien räcker en skål med pasta, lite olivolja och salt långt och det är svårt att hejda sig. ”Ögat vill ha mer än magen kan ta.”

Men varför är italiensk pasta så mycket godare än pastan hemma? När jag frågar Lorenzo hur kvinnan på La Cinque Torri här i Civezza kan laga så god pasta, svarar han enkelt ”men du vet, hon har lagat pasta hela sitt liv”. Och kanske är det så enkelt, att det inte finns någon hemlighet, utan bara många års tålmodig kärlek och prövande, en passion, ett levnadssätt och något som bygger på sammanhållning. En riktig italiensk kärleksrelation.

Katarina

Resan till Civezza är en bloggresa anordnad av ViviCivezza. Text, bild och åsikt, är som vanligt mina egna.

18 Comments

 1. Älskar det svaret, men du vet, hon har lagat pasta hela sitt liv. Älskar också att de älskar pasta. Och har en pojkvän slash sambo som är väldigt förtjust i det italienska köket, jag klagar inte 😉

  • Katarina says

   Men så himla fint! 🙂 Pasta = kärlek kanske? Och kärlek = pasta?

 2. Håller med Jenn, älsk på svaret där. Det är något mer kärlek och passion. Som Italien är känt för. Med maten.

  Och fotbollen så klart. Men utgår från att ni valde resan efter att säsongen är slut av en anledning… 😉

  • Katarina says

   Japp. Ingen fotboll här. Älskar landet och klimatet just nu. Som ett smält ljus, men vem bryr sig! 🙂

 3. Ibland är sanningen ganska enkel. Härlig förklaring! Men jag tror nog att även miljön påverkar…
  Önskar dig fortsatt fina dagar.

  • Katarina says

   Det gör det också såklart. När alla andra lagar pasta så har man ju bara att lära sig. 🙂 men ja, ibland är sanningen verkligen enkel.

  • Katarina says

   haha. Jag förstår det! Alltså yummeliyum! 🙂 Hur går det på jobbet?

   • Winslow har gjort, men inte jag, men han säger att det är så himla mycket godare än de man köper, Obviously 🙂 Kanske får ta mig i kragen och testa jag med 🙂 Kanske där man ska börja i jakten på den perfekta pastan 😉

  • Katarina says

   Japp. Atmosfären väger tungt! Pastelipastan är ju det bästa som har hänt oss. Mums!

 4. Åh pasta alltså! <3 Håller helt med och längtar efter att få smaka det i Italien en dag! Så vackert fångat och jag ÄLSKAR bilden på er i "cykelvagnen". Så fina!

 5. Pingback: Tre resor jag är avundsjuk på just nu -

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.