Italien, Resor
comments 7

Midsommarhälsning från Civezza

Midsommar i Civezza. Jag smakar på ordet. Helt ofattbart att jag är här och slipper allt vad sillunch och vodkarus heter. Bara värme, torra fötter, sönderbländade ögon och timmar vid poolen tillsammans med Sofia och Linda.

På midsommarblomster-jakt i ett smäktande hett och disigt Civezza.

Vi pratade tidigare idag om ångesten förknippad med midsommar. Om att alla är uppe så tidigt och om att allas midsommar är så fina. Om att alla lyckas knyppla ihop en krans innan klockan är nio i sin finaste sommarklänning när en själv fortfarande klipper med ögonen i morgonsolljuset. Men så finns en annan sida av Sverige, ett regnigt abbabord med alldeles för mycket onyktra föräldrar. En sida en inte saknar eller avundas.

Här är det så vackert att jag avundas mig själv. Kanske är det skönt att ibland ha det så bra, så att en slipper tänka på allt där hemma, om det en missar och på nära håll säkerligen hade avundas.

Så en hälsing till er där hemma, med alla fina midsommarbord, med silliga förrätter, vodkarus och fantastiska blomsterbuketter. Jag saknar er, men har det avundssjukt bra, tillsammans med Linda och Sofia, som för övrigt bemästrar den italienska siestan medan jag bloggar.

Glad midsommar! Hur firar du din midsommar?

Katarina

7 Comments

 1. Jag är oftast på semester eller i Oslo, jag är inte så traditionsbunden och för mig är midsommar mest en ledig dag som jag vill utnyttja för resor. I år satsade jag på trädgårdsröjning i Oslo men det regnar. Så då blev det redigera foton på café i stället. Också roligt.

 2. Dans runt midsommarstång, picknick, femkamp och grilla med våra familjer och vänner. Vi båda är rätt traditionsbundna, kanske någon tycker en är tråkig, men vi gillar det. Håller tyvärr helt med dig att onyktra föräldrar är tyvärr något många barn får vara med om (vilket vi båda upplever i vårt arbete) och det ska inte höra till midsommar om barn är med. Din midsommar låter fin ? i vackra omgivningar.

  • Katarina says

   Men tack för midsommarhälsningen! Ja det här med för onykter bland barn. Tråkigt.

 3. Det är galet ändå hur några av våra finaste högtider som jul och nyår lyckats bli så ångestfyllda för att de ska vara så perfekta och i en del fall förstörs för att nubbar ska till. Mina bästa nyårar och midsomrar är de spontana där förväntningarna inte hunnits bygga upp och jag har full förståelse för de som åker ifrån allt detta för att bara uppleva något speciellt utan föreställningar om hur det ska vara.
  Min midsommar var fin, maräng-passionsfruktscurds-jordgubbstårta.
  kram!

  • Katarina says

   Mums. Tårta är viktigt och gärna krans men sen är det klart.

   Ja det här med spriten. Är tudelad. Dricker ju själv gärna bubbel men sen, alla dessa superfyllor bland barn. Fattar inte riktigt dem.

 4. Det låter som att du har haft en fantastisk midsommarhelg. Jag försökte anamma just sommar-tänket och göra min grej av det. Så jag hade picknick i en skog och gjorde växtinspirerade saker och åt sommarmat som jag gillar med min roomie. Helt perfekt var det. Eftersom det var så kravlöst.

  • Katarina says

   Det låter ju bara för för för föööör underbart! ❤️ sommarmat. Det är ett begrepp det var längesedan jag använde..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.