Resor
comments 22

Sommarens äventyr är äntligen här – Äntligen vilses sommarplaner

Första helgen i juni är här och äntligen sitter jag på min favoritplats framför mitt favoritfönster och blickar ut över min lilla favoritskogsdunge. Hur många kan säga att bästa starten på sommaren är att sitta i sin lilla lägenhet i sin lilla huvudstad och inte vilja göra något annat? Kanske ovanligt, men vilan mellan resor är allt som ofta den bästa tiden på året för mig.

Lisa, Livet från den ljusa sidan, postade en så himla bra lista som sedan Fantasiresor och en hel radda andra bloggare nu hakat på varpå jag också gör. Sommarlistan.

På vilka platser spenderar du din sommar?

När sommaren tågar in har jag inte så mycket mer på min hjärna än Niclas Strömstedts Om, röda stugor med vita knutar, ljummet sommarvatten och skirande solnedgångar. Jag vet inte varför men just sommar förknippar jag starkt med Sverige och vill egentligen aldrig resa någon annanstans även om jag nästan alltid gör det.

# Sommar- Småland – Eftersom jag är född och uppvuxen i Sveriges södra pärla Småland åker jag ofta tillbaka, gärna runt midsommar men denna gång redan nästa helg för utflyttningsfest för min underbara vän Linda. Det ska smakas småländsk cider och öl på Åbro bryggeris årliga sommartillställning, förmodligen pratas gamla minnen och ha det lite latjo också.

# Fantasiresor och Äntligen vilse kommer besöka flera platser tillsammans likaså tar Äntligen vilse en tur med InteHelena. Tänker att det är dags att slå ihop namnen nu. Vad säga om InteFantasiVilse? Bara FantasiVilse åker till italienska rivieran när InteHelena är på tur i USA. Hej Civezza, vi längtar efter att lära känna dig!

# Väl hemma dröjer det nog inte länge innan nästa äventyr. Slutet av juni och juli är inte spikade men det viskas om musikfestival i Estland, åländska öar, oändligt långa vandringar i svenskt lågmält fjällandskap och varför inte en musikfestival till i lilla Karesuando?

Hur länge är du ledig i sommar?

För en vanlig förvärvsarbetande location dependent har en att förhålla sig till den svenska lagstadgade sommarsemestern om 4 veckors sammanhängande ledighet någon gång under juni – augusti. Så min sommar kommer kantas av mycket Stockholm, mycket uteserveringar och mycket Sverige, dels för att jag vill och dels för att det passar den typen av semester jag förhåller mig till. Många andra år har jag jobbar juli månad för att tågluffa Europa i juni eller roadtrippa Norden runt i augusti och september men i år blir det ledigt för hela slanten från mitten av juli till början av augusti.

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

När man driver en resblogg tenderar man att se till att komma dit man drömmer om på något vis. Men visst är svaret ja på frågan om en skulle vilja åka någon annanstans. Jag vill alltid åka någon mer stans. Just nu drömmer jag om Alaska, Norge och allt annat bergigt.

Hur ser din midsommar ut?

Min midsommar spenderas med tre damer på den italienska rivieran. Linda, Sara och Sofia. Hatten är fixad, baddräkten kvar. Några tips?

Vad innehåller dina bästa sommardagar?

Gröna svenska skogsvandringar, ett azurblått medelhav, vackra italienska män till toner av gula citroner och gatumusik.

Hur bemöter du en regnig dag?

Tar på mig min gula regnjacka, en lagom varm ulltröja och klär min lilla Canon 5D i en fryspåse och ger mig ut. Vad är väl bättre än bilder när det precis slutat att regna?

Annars gillar jag att konsumera mycket film och tv-serier, gärna med äventyrligt inslag.

Här kommer min lista med reseinspo att spara till en regnig dag väl till pass:
Påsk och en lång lista med reseinspiration att spara till en rainy day – veckoresumé, v.15 – 2017

Foto: Caspar, Storytravelers

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Förra sommaren separerade jag och flyttade till egen lägenhet. Innan dess har jag inte varit singel på sex somrar. Kanske inte mitt livs bästa start på sommaren 2016 men samtidigt begav jag mig strax efteråt ut på en av mina livs resor. Grönland, Island och Färöarna runt med Helena och Sofia. Och som en vän till mig sa dagen efter jag separerade. ”Det kanske inte känns som så nu, men det kommer att gå över”. Och visst gör det det och att resa kan definitivt läka ens hjärta. Så denna sommar spenderas som singel för första gången på sex år. En singelsommar helt enkelt.

Vilka spenderar du semestern med?

Sofia, Helena, familj och andra vänner. Herregud. Behöver snart ett kodnamn för Sofia. Orkar inte skriva det namnet fler gånger nu..

Misstänker att det blir fler lata dagar vid Vinterviken med blogg, kaffe, Aperol spritz, änder och FantasiVilse.

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Inte ännu. Men är inte för orolig för det, snarare för det faktum att semesterdagarna snart är slut och halva året bara har gått. My god, en atomvinter väntar för Äntligen vilse med andra ord.

2017 års lista är härmed här! Vad ska du göra i sommar?

Katarina

22 Comments

  1. Pingback: Vi svarar på nio frågor om sommarens planer och lite FOMO... - DISCOVERING THE PLANET

  2. Pingback: Vi svarar på nio frågor om sommarens planer och lite FOMO - DISCOVERING THE PLANET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.