Resor
comment 1

We were strangers once, too. Ace Hotel Seattle.

Visste du att Jeanette är en riktig liten reserachräv som gillar hipsterigt och udda? Nåväl, det är hon i vilket fall och innan vi åkte till Alaska förra året, mellanlandade vi i vad som kanske kommit att bli en ny favoritstad, ett ställe man vill besöka igen, för den svenska lagom känslan på staden och fantastiska naturen man sett så mycket på film lately. Ja du har gissat rätt, Seattle. Men det här inlägget ska inte handla om naturen, knappt heller om Seattle utan hotellet vi bodde på här, Ace Hotel.

Boka ett rum på Ace Hotel Seattle – hotellet är del av en kedja andra Ace Hotels i USA och finns bland annat i New York, Chicago och New Orleans. Pris runt 1500 kr/natt, tre personer.

Jag i klänningen till vänster som gjorde någon slags flygplats-succé. 

Allt man vill ha och lite till. Ace Hotel Seattle.

Säga vad man vill om just Ace Hotel, men det är allt man tänker sig ett hipstermecka till hotell bör ha. Snygga skyltar, gröna växter, hippa vägmålningar, snyggt och unikt badrum med röda plast duschdraperier, snygg mörk träfinish på möblerna, små block, pennor och vykort man liksom bara får ta om man vill osv till stylad personal. Enligt Jeanette, numera Ace-expert, har man till och med gjort en hipster-parodi i en tv-serie om just ett Ace Hotel även om hotellet i serien heter något annat.

Hotell eller bordell? Ingetdära, enligt Jeanette ett gammalt halvvägshus för kriminella. 

Rum 127.

Vi bor i rum 127 och ett stycke influensaliknande svår förkylning bryter ut på mig här strax efter vi landat. Något jag dragit på mig över havet. Häromdagen sa Linda till mig att ”du blir alltid så ordentligt sjuk numera” och jag tror när jag tänker efter att jag har slutat att kämpa emot och då blir man sjuk, på riktigt, långt bortom den där manliga förkylningen folk pratar om. Numera sjukanmäler jag mig och stannar hemma från jobbet, låter det bryta ut och ligger till sängs med en bok och en kopp te i tre dagar de långa. Jag tror på något sätt att jag blivit friskare mellan förkylningarna från det. I vilket fall hände såklart inte det i Seattle, utan då fick jag ju snällt kämpa mig ut, för vem kan ligga till sängs i tre dagar långa när man är i Seattle? Inte jag i alla fall. Jag blev dock straffad i långa loppet då jag hade en kämpig sommar rakt genom efter det med influensa genom hela Alaska, halsfluss i Norrland och ingen aptit.

Vi svenskar älskar vår frukost och blir allt lite griniga över hur sparsmakad den är i andra delar av världen. Även om USA inte är något Uzbekistan, kunde de ändå jobba lite på sitt kaffe kan man tycka. 

Curtis Harding och ett rött duschdraperi.

Jeanette får skivspelaren att fungera och spelar vacker skivspelarmusik hela vistelsen. Hon är nog den musikaliska ibland oss, även om min roadtriplista med Dolly Parton sedan ska gå het i Alaska. Jag kan ofta inte hälften av artisterna hon kan, t ex visste jag knappt något om Patti Smith innan hon introducerade henne för mig i vintras. Vi läste hennes Just Kids i bokcirkeln, en bok som verkligen inspirerar på sitt vis, till dagboksskrivande och kanske en mer avslappnad livsstil, även om jag aldrig skulle gå så långt som Patti till att alltid leva på de sista kronorna och inte bry mig om jag hade mat nästa dag. I Seattle spelar Jeanette Curtis Harding med Ghost of You för oss och det röda duschdraperiet i rum 127 fastnar på min näthinna. Det är i tankarna ibland. Jag gillar ljuset röda ting släpper genom. Det blir en mysig New Orleans, djupt fransk röd bordellkänsla på det och jag känner mig ofta som hemma då.

Känn dig som hemma och älska Seattle som jag.

Vi bäljar i oss kaffe som sig bör när man är på tur i USA, så svagt är kaffet, och jag gillar dessa self-service frukostar. Vi betalar 1500 kronor per natt och får kanske egentligen inte så mycket mat för priset. Det är inte så billigt att bo på hotell i USA som man kan tro, bra att veta om man planerar en längre resa. Det är definitivt enklare att hitta alternativ i Sverige, med bra service och framförallt frukost för priset. I USA är frukosten sällan god. Under hela vår Alaskaroadtrip åt vi inte någon minnesvärd frukost, ej heller här i Seattle. Men vad gör väl det när man bor i en hipster-oas, med egen skivspelare och ett rött duschdraperi. Och om hotellet lyckades med något så var det i alla fall att få oss att älska Seattle och att känna oss som hemma.

Katarina

Läs mer om Seattle.

Det ska visa sig att Seattle är en Bloody Mary stad.
Are you 21 or older Seattle?
Någonstans mellan en kaffe och en kö på en flygplats, föds en dröm om ett område som heter Ballard – Seattle

Får man ta en stickling måntro?

Jeanette-himlen.

Block, pennor och snajdiga skyltar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.