Resor
comments 8

Mitt Alaskiska jag

Kommer ni ihåg de bilderna på mig jag visade för ett tag sedan, de som Sofia fotograferat av mig i Italien? Sofia tyckte det var en så bra idé att vi bestämde oss för att göra en swap av Alaska. Så idag kan du se bilder av oss på våra bloggar, fotograferade genom en annan resebloggares lins. Kul va? Det tyckte vi iaf.


Alla bilder i detta inlägg är fotograferade av Sofia, med bloggen Fantasiresor. Texten är skriven av mig.

Lenas bilder av Sofia – Ladies Abroad gästar Fantasiresor.
Mina bilder av Lena – Äntligen vilse gästar Ladies Abroad.


Börjar med en powerbild. Känner mig så powergirl här. Var är capen? Location: Random ställe längs vägen från Anchorage till Kenai.

Kläder: Min röda flanellskjorta från Pemberton och jeans-braxor från H&M.

Tungan rätt i munnen koncentration. Här är en som gillar att köra bil (Äntligen vilse pga kontrollbehov och slipper bli åksjuk) och en som gillar att åka i baksätet (Fantasiresor pga kan sova och smygfota hela tiden).

Kallare än förväntat. Här i Kenai Old Town, försöker bemästra dimman med nya kamerainställningar. Går sådär. Slutar med att anti-dis – funktionen i LR används flitigt. Höll på att skriva anti- något annat. Vägrar skriva ut vad det var.

Kläder: Islandströja från Nordic Store i Reykjavik (finns online), jeans från Monki, mössa från Asos och skor Meindl Island herrmodell.

Slagen hjälte som vågar sig på att ta första pizzabiten i Kenai. Hej hej stora nya glajjor från Asos.

Kläder: Röd ullskjorta och grönt underställ från Woolpower. Tips, köpte mitt underställ på andrahandssorteringen på Woolpower-outleten i Östersund. Gav runt femhundralappen för både byxor och tröja.

Doing the abandoned dance i Whittier. Om du undrar var regnjackan är ifrån så är den köpt i Reykjavik på Ilse Jacobsens butik men finns online och finns fortfarande kvar i sortimentet.

En av få som är glad när det regnar pga mycket bra regnjacka.

Ser jag ett rosa hus? ”Sofia, stå inte där bak och fotografera mig, det är ju du som ska vara i bild ju, det är ju ett rosa hus”. 

On the move again. Oklar position. Händerna hårt på ratten. Guldringen som är en räv köpte jag i Seattle. Syns ju inte riktigt här men ifall någon undrar. Den har ju dykt upp i andra sammanhang.

Längtan efter hike-face. När en liksom inte vet vad som väntar. Jackan är en tunn dunjacka från Helly Hansen jag köpt på Vingåker Factory Outlet för runt femhundralappen för många år sedan. Superbra plagg att packa ner då det är litet och med fördel kan knölas ner även i handväska.

I mitt esse, en halv kilometer efter pga lat och det lutar så grymt mycket under Savage Alpine Hike i Denali. Som Lena sa ”Rumpan flyttade nog upp 10 cm efter det här”. Jag låtsas fortfarande att det hon sa var absolut sanning.

Kläder: Mössa från Asos med två tofsar, jeanströja från La Redoute (gammal), plommonfärgade jeans ärvda av mamma och väska Millican Camera Bag 32l.

Spottar oklart objekt, troligen en jordekorre. Fotar med knäet, som alltid.

Ser jag snö? Japp, måste först genom så jag kan fota de andra. Rappa på nu Katairna så de andra inte hinner fram.

Med bestämda steg och låååångt före de andra mot klippan. Ja, det lutar ju plötsligt neråt och då får man ju fart och hamnar först.

Oklart vad som händer här. Hej hej turistbild! Sofia fotar du liksom? Ena örat på mössan slokar och det ser ut som om jag blivit 160 cm lång helt plötsligt. Promise, jag är 178 cm, inte 160 cm. Måste vara resultat av för tung packning och extremt dålig hållning. Gud människa på bilden, sträck på dig, för allt i livet.

Kläder som ovan men med woolpower tröja.

Hallå utsikt. I mitt esse.

Trottelitrott, inga björnar bakom buskarna va?

När håret är urblåst och längtan hem är otroligt stor bara kör hon.

På Donken i Northpole. Äter glass och sitter i jultomtens knä. Beställer McFlurry med en bestämd look. ”Give the ice-cream to me sir or you will be sorry. Fyra ska de vara, så det så”.

Kläder: T-shirt och keps köpta i Alaska.

Inte ont anande om stället som väntar drar jag pack-vagnen i McCarthy. Kanske bland de mer udda ställen jag besökt. Lite som vilda västern möter backpackers heaven.

Mot Kennicott. Återigen inte ont anande om att vi ska möta en liten flod med vatten på just den här vägen, Lena ska bli blöt om fötterna, byta till flip-flops, ha sönder dem och gråta sig till en lift. Så kan det gå när fyra damer är på vift och en saknar vandringskängor *host*.

Kläder: Keps Alaska, röd ullskjorta och byxor från Mountain Wear jag köpte i Alaska. För bergsklättrare. Älskar stretchen. Millican Camera Pack 32l.

Hmm ska man ta en selfie i den här hjälmen eller kommer en att ångra sig? Jope. En kommer att ångra sig. *Delete*

Åhå en glaciär. Lets ta sådär hundra foton..

.. och sen posa. Längs med glaciär hiken vid Kennicott. 

Testar guide Michelin mat i McCarthy på midsommar. Rödbetspasta, om jag minns rätt. Försiktigt optimistisk. I slutändan, mycket god.

Lämnar McCarthy med ett tungt hjärta. Beger oss mot ett ställe som heter Glacier View. Hur fel kan det vara?

Men hamnar i Eureka Roadhouse och äter på en amerikansk diner där kaffet kostar 25 cent. Kanske i retrospektiv förståeligt att det är det enda i världen som har kaffe till det priset. Jag menar, var det ens kaffe?

Bökar mig upp för ännu en kraftig backe på jakt efter Lions Head. Kanske den värsta backen jag mött,

Kläder: Långärmad tunn tröja köpt i Yosemite, hårband/ scarf från yosemite och byxor från Mountain Wear.

men med den bästa utsikten. Glacier View gör slutligen skäl för namnet och vad gör man inte för en utsikt om man inte vill betala 30 dollar för att åka med bilen? Jo man hikar i en djungel, i lera där en får dra sig upp i något som liknar lianer och klappa för att hålla björnarna borta och be för sitt liv. Men var det värt det? Självklart, det är det ju alltid.

Det var mitt Alaskiska jag det. In och kika på de andras bilder nu! Vi måste ju se vad de har att säga om sitt Alaskiska jag.

Katarina

8 Comments

  1. Pingback: Fantasiresor genom Ladies Abroads lins | Fantasiresor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.