Resor
comments 11

Genom Sofias lins i Italien

Häromdagen skickade Sofia över lite bilder på mig och Sara efter vår gemensamma resa till Italien. Tanken slog mig genast att det skulle vara lite kul att posta bilder på mig, fotograferade med någon annans öga. Man ser ju så olika på saken, liksom. Och det fick jag, såklart.

Alla bilder i detta inlägg är fotograferade av Sofia, med bloggen Fantasiresor. I inlägget Mitt Fiesole kan du läsa mer om hur Sofia haft det under de två månader hon har bott Florens, och skälet till att vi hälsade på. Sara hittar du på bloggen Träningsglädje.

Jag och Sara, första dagen i Milano. Första kaffen. Sara har en jättefin klänning, minns inte varifrån, men sedan tidigare har Sara flera klänningar från UnderbaraClaras egna märke, MissClarity som är en dröm i ett Toscanskt landskap. Min, eftersom du såklart undrar, är köpt på rea för 75 pix på KappAhl och är från deras Hampton Republic. Den känns så 2017ig med sina blå/vita ränder som bas och blommor över.

Framför Duomo i Milano. Klassisk tidig 2000-tal – turist- bild. Bara hälrem på sandalen som saknas och strumpor. 

På väg bort från Duomo i mer 2010- instagramvänlig stil. Här har vi lyckats att spana in ett Aperol ställe så fotona fick gå fort. Sara lunchmötade på telefon samtidigt

På de Italienska snabbtågen från Milano till Florens. Vilken fröjd att åka tåg! Vi åkte business (någon form av lite finare klass), för det var de biljetter som fanns kvar och om jag minns rätt kostade det runt 700 pix. Här är jag djupt försjunken i Bodil Malmstens första loggbok. Som en blogg i bokform.

Mot Leonardo Da Vincis vingård. Hörde jag vingård? Ja du hörde rätt!

Vädret spelade oss både ett och två spratt och i Milano formligen öppnade sig himlen. Såhär blöta var vi när vi plankat spårvagnen och halvsprungit från Duomen till vår lägenhet på Via Broletto.

Hemma hos Sofia i Fiesole. Det ser mycket misstänkt ut som att jag läser en bok, igen, och Sara jobbar. Klassisk Katarina och Sara bild.

Jag fick min pasta och terrass till slut. Laga mat hemma och blicka ut över en liten utsikt, hur liten den en må vara, kan vara en av mina favoritsaker att göra. Den här är inte så liten däremot. Den blickar ut över en hel dal.

När man reser med Träningsglädje måste en ju ha med sig träningskläderna iaf. Härliga tider på språng.

Här sov Fantasiresor, Träningsglädje och Äntligen vilse en hel eftermiddag. Det här är Florens då. Giardino delle Rose, för att vara exakt.

På vift i Greve Chianti. Vi glömde de där grupporträtten, nu igen!

Alltid enklare att ta sig ner för backen än upp för den. Det må se ut som det lutar lite, men backarna tar egentligen aldrig slut här. Betyder kanske Toscana, never – ending- backe?

Oklar bild, men jag minns att jag var jättekall. Jag tog för lite kläder och fick låna kyparens skinnjacka som luktade alldeles för mycket parfym av alldeles fel sort.

Tillbaka på Sofias terrass med Kati i Italien i högsta hugg. Här spanar Kati solnedgång från Fiesole nykär, tror jag bestämt.

Sofias gräsiga favoritbacke strax brevid huset.

Sofia rekommenderar ravioli med salvia och smör. Det gör jag också! Laga ofta och ät tills du spricker.

Katarina

11 Comments

  1. Pingback: Att göra i Florens på romantisk weekend med dig själv | Fantasiresor

  2. Pingback: Frosseri bland vingårdar i Greve in Chianti – Toscana | Fantasiresor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.