Personligt, Resor
comments 9

Min röda ullskjorta

Längtar du som jag efter den perfekta resegarderoben? Någonstans stavas det praktiska plagg som klarar mycket och passar i olika väder och sammanhang. Min röda ullskjorta är ett sådant plagg jag riktigt älskar. Som ett varmt och mysigt pricken över i:et plagg, för både skog och fest.

På plaskigt äventyr i Njupeskär. Foto: Katta Bucketlife.

Min röda flanellskjorta är mer berest än många människor jag känner. Bara på det senaste året har hen varit både i Yosemite, Fulufjället och Skuluskogen för att nämna några nationalparker och en hel massa i Stockholm och andra städer. Hen gillar blåjeans, men är också kompis med en svart kjol i garderoben. Sedan 2016 har hen heller inte duschat alls.

Min röda flanellskjorta är av 100% ull och behöver därför inte tvättas, om man inte vill det. Jag fick den av en vän hösten 2016 efter jag varit på Grönland när hon läst det här inlägget. Vännen är amerikan och beskrev med stolthet att de här cowboyskjortorna de har man för livet i USA. Man ärver dem av föräldrarna och de håller i generationer. Och jag var såklart helt såld.

På äventyr med jeanskompisen i Yosemite. Jeansen kommer från Monki och är gjorda av ekologisk bomull med normal midja. Monkis jeans är de jag har fått att hålla längst. Min annars så kurviga kropp brukar snabbt trasa sönder jeans och de spricker över lår och rumpa. Detta par har jag haft i över ett år och de kostar ca 300 kr. Foto: Rania, Northbound Journeys.

Köp din egen flanellskjorta här

Min skjorta är från Pendleton, ett företag i Portland – Oregon. Skjortan är en L i 100% ull, ganska rymlig, snyggt och enkelt skuren och också mycket bekväm. Man kan ha den över kläder men också närmast huden. Den transporterar svett, håller en varm även om en är blöt, blir inte smutsig och luktar inte. Jag har som sagt inte behövt att tvätta min sedan jag fick den och den är nu inne på år tre av regelbunden användning. Skulle du mot förmodan behöva går den säkert att tvätta på ullprogrammet i maskin.

Jag har i normalfallet L hos t ex H&M så skulle uppskatta den till normal L i svenska mått mätt.

Du kan hitta ett eget exemplar här även om just den modell jag har inte finns i skrivande stund.

Katarina

katarina wohlfart

Utsikt över Skuluskogen. Foto: Linda, LaLinda

9 Comments

 1. Ja man kan inte åka till Alaska och inte ha på sig en rutig skjorta, det är ett måste 🙂 Jag har också en rödrutig ullskjorta, men från Woolrich, inhandlad på second hand förstås!

  • Katarina says

   Ja men det är ju ännu bättre. Med second hand menar jag! Haha och nej man kan ju inte åka till alaska utan en rutig skjorta. ? vet du var man hittar secondhand butiker i usa? Känns som det inte är så vanligt. Vi ska ju till anchorage och seattle å fairbanks då.

   • Det är typ det vanligaste som finns här ju 🙂 köper alla mina kläder på second hand! I Alaska har dom Value Village som second hand, tror det ska finnas i Anchorage också. I Seattle är det Goodville som gäller, men finns säkert andra också. Ws moster bor i Seattle och är typ expert på second hand, precis som Ws mamma ? har hittat många fina kläder på second hand här, och det är bra mycket billigare än de second hand butiker jag varit till i Sverige. Har man tur sitter t.o.m prislappen kvar, som Pendleton skjortan jag hittade till W, bara 10$!

    • Katarina says

     Men tack för tipsen. Jag vill ha flera rutiga skjortor, de är ju så bra. ? spännande ställen. Det är som typ kedjor för second hand?

 2. Har tänkt på det här med signaturkläder. Jag tycker den är svinsnygg och gör sig så himla bra på bild (med dig i sig förståss) men så tänker jag på när jag har samma kläder själv på bild att folk tänker, har hon inga andra kläder? Och sen tänker jag, vilka andra resebloggares kläder har jag koll på. Inte en enda. Så himla självcentrerad jag är 🙂

  • Katarina says

   Haha man har väl kanske 10 signaturplagg och varvar mellan. Inget fel på det. ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.