Resor
comment 1

Från sista tiden i mobilen

Dagarna går, värmen består. Det låter mest knack, knack, knack från mig då jag är tillbaka på jobbet och jobbar. På sätt och vis är det väl inte så jobbigt att jobba då det enda drägliga som nu finns ändå är en ac. När jag går hem om dagarna är det 30 grader och livet blir en bubblande boeuf bourguignon.

Här kommer lite bilder från sista veckan och mobilen.

Förra veckan tisdag var Linda fortfarande kvar och vi åkte tunnelbana. Håret klarade sig fortfarande. Nu har jag officiellt gett upp och det är ett enda virrvarr av trassliga lockar.

Linda hade sin nya Friends tisha pga verkar blivit mycket stor trend, igen. Förresten finns Friends på Netflix om någon undrar. Jag är inte megastort fan utan rekommenderar istället Sense8.

Kikar på att klippa mig hos mycket billig frisör i Hötorgets tunnelbana. För här bor Katarina, dit vi är påväg. En annan Katarina alltså.

Kristian och Joakim spanar ölkylen hos Kristian och Katarina,

, medan kvinnorna står i hallen och pratar om vaxning. Linda har varit på en SPA skola och varit test-person och fick först bara ena benet vaxat för det var det som ingick i provet. Asroligt tycker vi. 

Beundrar Katarina och Kristians schyssta golv.

Och ja, övriga lägenhet.

Ska tilläggas att de inte bor här ensamma pga att då skulle de vara mina två rika vänner och det har jag inga, rika vänner alltså. Är du rik och vill vara min vän? – kontakta mig här.

Sofia kikar på balkongen och posar. 

Mot Hötorget och hem. Ganska vacker tunnelbana det här ändå, är det inte?

Den skyldiga ”jag har varit uppe för länge på en vardag – minen”.

Gillar den här tunnelbanestationen. Som en enda stor simhall. 

Årets nya gympa-skor. Fyrahundra kronor- fynd på Stadium från deras egna märke Soc. Supersköna, har det visats sig. Passar också till det mesta.

På onsdag åt jag glass. Här glass med vintageklänning jag ärvt av farmor. Linda med sin favvoglass och favvo-top. 

Detta mina vänner är en raritet. Tror det är min enda strutglass i år, so far! Daimglass, men favoriten är egentligen Lakritspuck. Finns inte den längre? Var det så längesedan jag åt glass att jag missat en legens bortgång?

Mot volleyboll.

Som vi han att spela i tio minuter innan nästa lag kom. ” Ta en bild när vi kastar bollen mot dig”. 

Så vi testade Pers bärbara camping-stol istället. Det här är min fd. kollega Brankica.

enskede ridcenter

Och hälsade på hästarna på Enskede Ridcenter.

Sofia hälsade mest.

koh phangan södermalm

Sedan for vi till Koh Phangan på Skånegatan och åt thai som jag gillar den, stark och färgglad. Min favvorätt är deras Tzai Satey.

när djävulen kom till bagarmossen

Läser och trilskas med När djävulen kom till Bagarmossen. Vill inte att den ska ta slut så läser en sida i taget och byter sedan bok. Då tar den aldrig slut har jag kommit på.

På torsdagen åker vi till Carro i Upplands Väsby och hälsar på guddottern. Den samme visar sig vara i tidig trotsålder vilket betyder ”jag vill vara under mammas kjol hela tiden”.

Njuter av värmen och solnedgången som alla andra svenskar.

Busar med trotsåldern som tror att jag är hennes leksak.

Säger hej då till Tusse som jag nu saknar en hel massa. Crap vad djuren kryper under huden och samtidigt rakt in i hjärtat.

Går alla mina kvällspromenader vid den här tiden. Typ kl 23 alltså.

Testar diverse badstränder och badkläder. Här i Upplands Väsby. Har nu haft baddräkt alldeles för mycket så benen är bruna och magen är vit. Oops.

Åker pendel och ser regnet som droppar ner över Norrort. Tror det är det enda regn jag sett i juli.

Ligger i soffan, väntar ut värmen och funderar på om jag ska varva bokläsningen med tv-serier, men hittar inget vettigt. Så trött på allt vad tv heter.

Går ännu en promenad i skymningen och njuter av Stockholms vackerhet. En Stockholmsfavorit-utsikt över Södermalm och Hammarby- Sjöstad från Skansbron.

Blir trött på Stockholm och roadtrippar en dag söderöver med guddottern. Leker i trädgården. Orkar tre minuter och får solsting.

Kalasar på en lyxshake till hennes förtret. Jobbigt att vara liten och inte få konsumera hur mycket socker en vill, bra att vara vuxen. Att vara två år verkar rätt segt, segt och sockerfritt.

Hämtar upp pärlan i Smålandet, ren och fin, redo för min och Lindas Norrlands-roadtrip som jag lovar att skriva en hel massa mer om snart. Vill du läsa om förra årets roadtrip? – kika här.

flatenbadet

Slänger mig i plurret efter jobbet. Tänk att jag badat i Stockholm flera gånger! 

Klimat och cancer-ojar mig lite på stories under solhatt. Inte jättemånga som är så orolig för klimatet verkar det som. Är du? Hatten är från en vintagebutik, örhänget en trollslända från underbara Wos i Hornstull och minen är från en strandfilt vid Flatenbadet i Skarpnäck.

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.