Resor
comments 3

När sommaren kom till Stockholm och Snösätra graffitifestival

En envis fågel sitter utanför min balkong. Kanske är han som alla Stockholmare, helt begistrade i sommaren som tågat in i maj och allt annat har därav upphört att existera. Det är bara fågeln och hans värld och just nu känner hen för att kraxa.

Ursäkta kvalle, glömde kameran hemma.

Snösätra gränd ligger 10 minuters promenad från Rågsveds tunnelbanestation. Gå vänster när du kommer ut från tunnelbanan och fortsätt rakt framåt. 

Jag har varit vid Snösätra gränd tidigare. Här kan du läsa om det besöket.

Amanda och Jeanette pratar graffiti.

Sommaren har kommit till Stockholm med besked och Stockholmare likt min fågel kryper ur sina bon och kraxar alldeles överlyckliga i parkerna. Jag själv känner bara för att sitta vid min dator och blicka ut över min prunkande lilla skogsinnergård till en kopp kaffe, eller att ligga där nere på en filt och läsa mina böcker. Jag läser två böcker, När djävulen kom till Bagarmossen av Anita Santesson och Jaga Vatten av Ellen Strömberg (debutroman).

När djävulen kom till Bagarmossen är Anitas andra bok och handlar om en lärare som omedvetet gör en deal med grannen, djävulen, för ett bättre liv för henne och hennes elever. Jag har kommit halvvägs och boken faller mig precis i smaken. Älskar allt med boken, dess samhällskritiska Stockholms-skildringar, att den är i en oväntad genré jag inte läst så mycket utav innan, magisk realism och det vackra omslaget. Undrar stilla om fotot är taget på Byälvsvägen i Bagarmossen där läraren Ylva bor?

Kanske min favorit graffiti-artist so far, om man nu får ha någon favorit. Ett av hans andra verk finns med i mitt tidigare inlägg från Snösätra. Supernischat och skillat.

Vegansk falafelrulle från Vegan Schmegan.

Fascinerande med de som lyckas med ansikten. Så svår skala, att måla ett ansikte över en hel vägg, menar jag.

Jeanette och Amandas kompis Julia, konstfackstudent som precis visat sitt masterprojekt på Konstfack och nu målar en egen vägg i Snösätra.

Träffade för övrigt en kille som bor på Byälvsvägen i Bagarmossen igår på min vän resebloggaren Johnnys födelsedagskalas. Ibland känns sammanträffanden lite extra roliga. Igår var en sådan dag. En dag som handlade om mycket Stockholmsförort, sol, vin och kamratskap. Om en ung dag i Rågsved på Snösätra gränds graffitifestival, en eftermiddag i Johanneshov och min gröna baksida och en kväll i Norsborg, bland ett prunkande miljonprojekt och nya människor av alla de slag.

Katarina

 

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.