Resor, Sammanfattningar
comments 13

Om att rensa och förbereda för höst – veckoresumé, v.34-35 – 2017

Vaknar med en oändligt trötthet. Tänker att jag har troligen sovit för mycket i helgen och rört mig för lite. Vädret har varit allt annat än uppmuntrande varför jag inte gjort någon som helst utflykt alls. Att bara ligga på soffan är uppenbarligen inte bra för varken kropp eller humör och jag känner mig lite lagom knagglig. Enda fördelen – skamlöst tv-seriemaraton.

Men dags för veckoresumé. Vad har egentligen hänt de senaste veckorna?

Mot Enskede Gårds koloniträdgårdar.

Egentligen inte så mycket inser jag när jag tänker tillbaka. I veckorna har jag mest jobbat, ätit middag med en vän, försökt att hitta en jacka till Sofia, lekt med guddotter och upptäckt Enskede Gårds koloniträdgårdar med tjejerna från jobbet. Inte jättemycket med tanke på att det har gått hela två veckor. Såklart har jag bloggat nästan varje dag med och jobbat heltid, så det beror ju på hur en ser på det.

Naturvackra humlen.

inlägg från veckorna

Från veckorna som varit blev det hela nio inlägg. Jag fick äntligen skriva om min vandring längs Padjelantaleden, om mina tankar om året som gått och vad jag har att vänta av hösten. De här två veckorna i bloggen har kantats av avrundning från sommaren och förberedelse för höstan. Så skönt, men lite stressande att få ut de sista sommarinläggen så de inte hinner bli inaktuella.

Svängiga tjejer på Workation i Örebro, Clarion Borgen och OpenArt – veckoresumé, v.32-33 – 2017
Padjelantaleden. En fjällvandringstrilogi. del I
Vad jag köpt på min sommarresa – hjortron, woolpower och fjällräven
Padjelantaleden. En fjällvandringstrilogi. del II
Sensommar-tankar
Q&A – Om fotografi, del I – Personligt
Padjelanteleden. En fjällvandringstrilogi. del III.
Hösten – ett oskrivet blad
Bli jagad av vildvittrornas rop i Skuleskogen nationalpark

Om att rensa Instagram

Jag erkänner. Jag har avföljt större delen av de jag följer på instagram. Och det känns så skönt.

Läste ett så himla bra inlägg på Johnnys blogg om att han avföljer på instagram och på vilka grunder.

SÖNDAGSKRÖNIKAN – DÄRFÖR AVFÖLJER JAG DIG PÅ INSTAGRAM.

För ett tag sedan följde jag 3300 personer. Jag fick skrolla länge för att se något riktigt intressant. Sen hämtade jag motorsågen och nu följer jag ungefär 1500 personer. Jag började alltså avfölja./ Johnny

Johnny nämner huvudskälet inspiration. Man följer folk på instagram på grund av inspiration. I Johnnys fall hans glädje och fokus på destinationer och inte folk i sig men instagram har fått stå tillbaka på det menar han, där folk idag inte har ett lika stort destinationsfokus. Jag är beredd att hålla med.

När jag träffade Maria, Allthingsgreen sa hon samma sak, att hon rensat sin instagram och inte följer vänner och andra bloggare längre utan att det bara är de som ger henne inspiration till hennes konto och utveckling hon nu följer. Likaså Nevnarien har skrivit om det i en veckosammanfattning och var den första jag läst det hos. Hon rensade med fokus på inspiration och har bestämt att bara ha kvar det som verkligen inspirerar henne. Hennes vänner med barn, följer hon ju redan på Facebook. Och någonstans här, strålar upplevelserna av instagrams flöden samman.

Var tionde bild blir plötsligt en närbild på en kaffe med skummad mjölk där en barista har ritat en nallebjörn eller en blomma. Fotografens barn börjar dyka upp lite här och var. Det händer särskild efter semester. De spännande destinationsbildernas tid är förbi och den tråkiga vardagen inhämtar oss. Då har dagens reseglädje reducerats till ett 40-kronorskaffe. Inte för att kaffe är att förakta, men det skräpar ner mitt instagramflöde om de blir för många. Jag avföljer. /Johnny

Och jag efter att ha pratat med Maria, kunde inte sluta tänka på det. Varför följer jag ens alla dessa människor? Vad tillför de mitt flöde just nu?

Så efter att ha varit hos Maria den där dagen på väg hem från roadtripen genom Sverige gjorde jag slag i saken och rensade mitt konto, sakta men säkert. Jag har fortfarande en del kvar, men har rensat från att ha följt lika många som följer mig, 2000 +, till att nu bara följa ca 700 personer och minskande. Jag vet inte riktigt var jag kommer sluta men jag känner att 700 personer är på sätt och vis ett max om man ska ha möjlighet att följa andra personer på riktigt, att hinna läsa de små texterna, kommentera och se vart människan befinner sig. För att inte tala om instagram stories. Om en räknar med den funktionen är 700 personer alldeles för mycket.

Instagram måste skapa ett värde för mig och utveckla min egen instagram – med vissa undantag

Jag är ledsen alla som blivit avföljda, vänner och resebloggare.

Jag har valt att fokusera till största del på bilderna, kvalité och hur de inspirerar mig. Jag har ställt otroligt höga krav och har även rannsakat mig själv och mitt eget konto som måste bli bättre. Varför följer ni mig? Det känns sunt att ställa sig den frågan. Av dessa enkla anledningar har även många duktiga resebloggare blivit avföljda och en del blivit flyttade till mitt behind the scenes- konto katarinawohlfart där fokuset är något annat, som livekänsla, vänskap och humor. Det känns tråkigt, men mitt instagram- flöde var inte längre roligt för mig. Jag gillade knappt någons bild längre, för jag han aldrig att titta. Kommentera, det minns jag knappt ens när jag gjorde innan min rensning. Jag hittade ju aldrig några bilder att kommentera på.

Varsågod, det går bra att avfölja mig också om du känner som jag

Jag bryr mig inte särskilt mycket om någon följer eller avföljer mig. Så varsegod, följ eller avfölj, det är ju ditt flöde. Tänker att följa de gör man för att man är nyfiken och avföljer för att man inte längre just inspireras av den instagramaren eller för att man vill ta en paus. Inte för att man vill såra personen. Jag avföljer hela tiden 3mn: konton, och följer dem igen några månader senare efter en paus, inte för att de har dåliga bilder eller för att jag på något sätt tror att det kan ge mig följare, den tanken har jag släppt för länge sedan, utan för att jag behöver en paus och inte längre inspireras av dem. Det blir geniunt supertråkigt.

Instagrams flöde behöver ta mitt flöde framåt. Det behöver skapa ett värde och pusha mig att utveckla mina bilder och mitt bildtänk, helt enkelt.

Hur känner du kring instagram. Följer du ofantligt många/ ett fåtal/ bara dina vänner?

Höst och reseinspiration

Det är dags att runda av och jag rundar av med framförallt höstinspo, för det tycks alla behöva och som vanligt lite reseinspiration från andra delar av bloggvärlden.

# Warginnas höstfoton får mig att rysa i Höstlistan.

# Resfredag – om suget efter att upptäcka närområdena. Sommaren är slut, länge leve hösten?

# Livet från den ljusa sidan – Men, jag fick ju inte längta efter september? – om suget, eller myten vi alla tror på att hösten är bättre.

# Älskar ju Island ända in i hjärtat och även Nevnariens fotoblogg som lärt mig allt och lite till om fotografering. Så då är hennes guide till Island lite extra kul. Min guide till Island. Den får mig också att börja sukta efter is och snö igen. Inte klokt, jag vet.

Vad har du gjort de senaste veckorna? Har du också funderat på ditt instagramkonto och omöjligheten att följa alla? Har du gjort något åt det?

Ha en fortsatt fin vecka. Nu ska jag kila till jobbet och se vad mina kollegor pysslar med idag!

Katarina

13 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.