Fototips, Resor
comments 5

En slösurfares bästa tips till fotokurser i Stockholm

Sanna Rosell skrev ett så himla roligt inlägg om hennes bästa ovana, hur hon slösar och slöar bort sin tid vilket fick mig all going och att tänka på min hobby, när allt blir lite för mycket. Den där hobbyn en måste ha när hjärnan behöver en paus. För vad gör jag när jag inte skriver?

Jo, ofta kikar jag på fotokurser och dagdrömmer om alla kurser i alla kombinationer som jag ska gå. Självklart helt omöjligt att genomföra samtidigt, men en måste ju få drömma?

Här kommer ett inlägg fotokurser i Stockholm jag sett på sistone som jag alla gått, mentalt och nu är står på ruinens brant ekonomiskt vid tanken på om jag skulle göra det i verkligheten.

islandshäst färöarna

Nyfiken häst på Färöarna.

Fotokurser runt Stockholm

Eftersom jag är stationerad i Stockholm är det fotokurser i Stockholm jag sökt efter. Alla kurserna är på plats, men det finns såklart andra kurser en kan söka som är på distans. Detta är ett urval av kurser i Stockholms med närområde.

# Naturfotografering på Landsort En två dagars kurs av Mästerfoto på Landsort ute i Stockholms skärgård. Här får du bästa kombon med natur och foto. Har ju varit på Landsort tidigare så kan bara skriva under på att det är supervackert.

# Fotokurs- Bildkomposition – Visuell Kraft Tycker namnet pockar en. Ja, ge mig mer kraft i mina foton. Man kan aldrig få för mycket kraft. En dags kurs i Stockholm via Icepic, Fotograf Marcus Johansson.

# Fotokurs – Äventyr och upplevelse Ytterligare en tvådagars kurs från Mästerfoto som utgår från Tyresö och varvar foto med paddling, vandring och trerätters vildmarksmiddag med övernattning i tält. Kursen passar den som har naturen och foto som första val. Som gjord för Äntligen vilse mao?

landsort

Vackra Landsort ur min vidvinkel 24-105 F4. från Canon.

# Nattfotografering Tre timmars kvällskurs i Stockholm eller Göteborg med grunderna att fotografera i mörker. Nattfoto har alltid varit nyfiken på. En kan inte lära sig för mycket om att fotografera i mörker är min åsikt. Dryden (som för övrigt kommer och hälsa på idag, skrivande stund) har gästat min blogg med sina tips i inlägget Nattfotografi – 3 tips till roligare fotografering på natten.

Konstkurs i fotografi – på distans eller atelje Confessiontime. Dras ofta till konstkurser av någon anledning. Kanske ligger det en konstnärliga ådra någonstans, djupt där inne. I vilket fall som helst kan en gå denna kurs på tre sätt, distans, atelje eller genom handledning. Passar även målare som fotograferar förlagor. Och om en sett Zorns förlagor på utställning på Fotografiska kan en ju inte annat än älska denna. Går via ArtistLab i Stockholm.

Resefoto för livsnjutare ”Du behöver inga förkunskaper, bara en önskan om att komma hem med fina resebilder utan att behöva göra avkall på själva reseupplevelsen.” Tänker att det här är något jag ska gå när jag är pensionär så att jag får de där grymma ölhävarfotona från Tyskland, jag alltid velat ha. Denna kurs hålls genom Fotografiska i Stockholm.

lettland

Dimma i Lettland.

# Kreativt foto utomhus Just utomhusfotografering är det jag brinner för. Hur kan man vara kreativ med naturen? En endagars kvällskurs via Skillbreak.

# Ditt fotografiska år En gedigen kurs, som kostar gedigna pengar genom Fotografiska. Otroligt populär och hålls av självaste Göran Segeholm som har Fotosidans poddradio. Mycket underhållande man att lyssna på. Ditt fotografiska år går genom toto och fungerar som utvecklingsplattform för ditt fotograferande. Träffar var fjärde lördag på Fotografiska så kan funka för den som bor utanför Stockholm också.

Katarina

ps. Kurserna är i Stockholm – men det är för att jag söker i närområdet här. För dig som bor någon annanstans i landet finns säkert en motsvarighet närmare eller en kurs på distans att hitta. Kurserna kostar mellan 580 kr (kreativt foto utomhus) till  19500 sek (ditt fotografiska år) och är allt från en kväll till helger under ett helt år. Kurserna hålls av en rad aktörer och går alla söka via länkarna ovan men Ditt fotografiska år har redan börjat och går troligen inte förens nästa år.

fotokurser stockholm

Soldis på Lantus Countryhous, Lettland.

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.