Resor
comments 4

Jag känner midsommarafton ut i varje del av min kropp när jag vaknar. Midsommarafton i Hooden

Jag känner midsommar ut i varje del av min kropp när jag vaknar. Jag antar att det är fler än jag som känner så idag. Jag var uppe till kl tre på morgonen. Jag är 35, det händer aldrig. Mot slutet var jag tvungen att gå och klappa Nisse med ett intervall om var femte minut för att klara det.

Vinterviken
Badelibad i Vinterviken
Midsommar i Högdalen Skebokvarnsvägen
Midsommarfirande på Skebokvarnsvägen, Högdalen

På balkongen vajar mitt nya blomsterfynd. Mannen på Grönväxtrike säger att den kan bli nära två meter. Jag ser fram emot min växt som kommer slå i mitt balkongtak.

Vi har pallkragar nu. Vi måste komma ihåg att vattna dem.

Midsommarlunch.
Midsommarlunch
Carro och Rickard.
vegetarisk vegansk sill och vanlig matjesill
Vegetarisk sill är nog trots allt godare än vanlig. Made by Carro.

Som alla andra midsomrar gick midsommarafton förbi i ett huj. Var det första varma midsommar någonsin det här? Vad vet jag, jag har ju inte varit i Sverige på flera år med Eriks vän WikiPeter har säkert svaret. Jag ska komma ihåg att fråga när jag ser honom vid odlingen.

sjunga snapsvisar svensk tradition på midsommar stockholm sverige
Sjunga snapsvisor det bästa är. Jag kan en hel snapsvisa. Skulle så gärna lära mig en ny, men de liksom går inte in. Det är väl kanske ett bra tecken då det eventuellt betyder att jag inte dricker den där snapsen särskilt ofta.
smörgåstårta med asiatisk touch
Smörgåstårta med asiatisk touch. Ungefär enligt recept hos Underbaraclara till vänster om rädisorna och modifierad variant med tångkaviar och varmrökt tofu till höger.
snaps midsommar sverige tradition
Skål!
Russinlådan aka disklådan.

Midsommar i Hooden

Sofia och jag badade ungefär vid Vinterviken på ungefär morgonkvisten, beroende på vad man nu tycker är morgon. Det är där vi badar. Det finns bildbevis på Sofia, men inte på mig så du får trot om du vill.

Vi hade knytis och jag gjorde en smörgåstårta med asiatisk touch från UnderbaraClara. Den var god, men jag kunde ha haft mer wasabi (det ska man inte säga har jag hört när tårtan var bra). Det är svårt att avgöra smaker idag så jag vet inte om den var så god som Clara påstår, inga ”det är den godaste smörgåstårta jag ätit” entrade scenen igår, det var flera som knappt ätit smörgåstårta (!) men Johnny verkade nöjd. Han åt länge.

Matti hade sönder min retro picnicpall jag fyndade på roadtripen i Uppland. Tyget sprack rakt av. Det är så det kan gå när haspen inte är på.

Erik bar bord, pallar, sillburkar och diskade hela natten. Jag klappade mest Nisse hela natten, så han fick en bra midsommar han också.

Carro gjorde en krans och jag och Sofia med. Carros krans var finare.

Johnny hade spirituosa från världen över med till firandet och efter en hurring pratade vi om när vi kan åka och köpa fler. Min längtan är oerhörd att återvända till stan-länderna. Tänk att jag inte bloggat alls om den långa resa till Uzbekistan jag gjorde förra året. Kanske är det tur nu. Hela Uzbekistan och Västfjordarna på Island är orört i mitt bildarkiv. Det och en liten tur till Möja. Herregud, när ska jag skriva det? Nu har jag tid men när är den tiden undrar jag.

Midsommaraftonsnatten kom och kanske är det natten som är det bästa med allt. Ljuset. Atmosfären. Värmen. Midsommar öppnar liksom upp för resten av det vi kallar sommar.

Nej, nu måste jag äta frukost eller brunch, lunch och middag i ett.

Katarina

Midsommarnatten den vackra är.
Johnny.
Matti.
Skebokvarnsvägen Högdalen Stockholm
Sofia, Johnny, Peter och Matti.
Sofia testar vidvinkel. Det var en hel rad lustiga bilder i min kamera, men det här är ingen skvallerblogg så det är det här ni får.
Behöver klippa mig. Det är kris. Jag får krisa nästa vecka, nu ska jag läsa böcker just här precis där jag sitter på fotot.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.