Resor
comments 12

Fotokurs i Berättande fotografi

Minns ni att jag publicerade ett svamligt ”jag drömmer om fotokurser” inlägg för någon månad sedan? Mitt slösurfande slutade inte bara i det inlägget utan även att jag faktiskt sökte en kurs, som dock inte är med på listan då den är utanför Stockholm, men som verkar så himla rolig och spännande att jag faktiskt vill dela med mig innan den riktigt dragit igång. Vi började nämligen igår, med introduktion på Google Classroom.

Jag vet egentligen inte vad som komma skall bara att jag ser fram emot det.


På tisdagar då och då släpper Äntligen vilse ett nytt fototips. Syftet är att tipsa och att ge inspiration så att du som läsare skall ha möjlighet att utveckla dina kunskaper i foto på egen hand. Var därför inte rädd för att ställa en fråga i kommentarsfältet nedan. Fototipset är för dig.

Du hittar föregående veckors fototips här.

Följ mig på Bloglovin så att du kan spara Äntligen vilses fotoguider.

islandshäst färöarna

Bilderna i inlägget är de bilder jag valde som arbetsprover och som representerar bloggen.

Fotokurs i Berättande fotografi

Bara namnet Berättande fotografi och följande kursbeskrivning ”En spännande kurs för dig som vill utvecklas i ditt fotograferande, lära dig mer om hur du berättar med bilder och vad som gör att en bild blir intressant och syns och känns.” fick mig att printa ansökan omgående. För vem vill inte att dens bilder känns? Men jag medger, ansökan var lite krångligare än vad jag förväntat mig. Ansökningsblankett med två referenser (tack Sofia som är min ena), printade arbetsprover 5-10 st, personligt brev, personbevis och betyg kan ju få vem som helst att känna sig otillräcklig.

Men, om man tar sig genom ansökningsprocessen, så förstår man i slutändan syftet, och det är inte att solla bland Sveriges bästa fotografer utan att hitta potential i den enskilda och att en ska förbereda sig för ansökan till högre studier.

Så glad att jag genomförde det och att jag nu är antagen.

Berättande fotografi går på distans via Hellidens folkhögskola och en förväntar sig spendera kanske 20h i veckan på kursen. Jag har ansökt med ”bloggen” som projekt och det är ungefär den tiden jag ändå spenderar när jag redigerar bilder, skriver texter och jobbar med mina sociala medier så det känns helt okej. Det känns skönt att bloggen ska få chans att ta en annan typ av plats i mitt liv och återigen få användas som utvecklingsplattform. För dig som följt mig länge, kanske kommer ihåg, att det var så bloggen kom till?

Jag var inte så säker på att så många skulle söka kursen men nu verkar vi vara en bra bit över 20 deltagare, (lite osäker), men ganska många iaf. Det ska bli kul att lära känna så många men också en utmaning att ha koll och se det unika i varje deltagare. Alla har så himla spridda bakgrunder att jag nästan blir lite full i skratt. Ofta förväntar man sig att alla ska vara precis som en själv.

Kursen löper under lång tid vilket också känns bra, från 23e oktober till 18e maj vilket ger utrymme för mycket utveckling. Återkommer med uppföljning, då och då hur det går.

Nu ska jag kila till jobbet. Ha en fortsatt bra tisdag.

Katarina

 

12 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.