Europa, Foto, Resor, Stad
comments 5

Snösätragränd

Detta är en del i #reseutmaning2016, kolla denna hashtag för att hitta fler inlägg i temat, 
lokala sevärdheter. #reseutmaning2016 är ett initiativ av Helena Gunnare med bloggen 
Ohdarling.org och samlar inlägg under 14 olika teman. Lokala sevärdheter är ett av temana.

När vi närmar oss ändrar plötsligt området karaktär och färger träder fram, mitt i en skogsdunge i Rågsved. Allt från silver och guld till regnbågens alla färger finns representerade med text och porträttmotiv.  Stående framför den första väggen, blir vi förvånade av kvalitén. Jag som trodde att det bara skulle vara lite graffiti. 

stockholm_antligenvilse_snosatragrandstockholm_antligenvilse_snosatragrand-2 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-3 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-4

Karta – sevärdheter på vägen

Om du klickar på kartan kommer du in på Google Maps och min Stockholmskarta. Här finns flera lager och här kan du klicka på röda navigeringspilarna längs vägen. Här finns en kort beskrivning av platsen/och eller utsikt som de märker ut. När du kommer in på kartan ska du välja lagret ”Snösätragränd” som är den aktuella kartan för detta inlägg. Avmarkera först de andra lagren om det inte är detta du först får upp.

Kartorna är levande och uppdateras då och då.

Om du hittar något som inte stämmer – skicka ett mail till katarina_wohlfart@hotmail.com eller kommentera här.

antligenvilse_snosatragrand

stockholm_antligenvilse_snosatragrand-5 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-6

Snösätragränd

För ett tag sedan publicerade jag detta inlägg med några bilder från vår promenad i Snösätragränd, ett av Stockholms få områden med möjlighet att måla graffiti. Jag bestämde mig redan innan jag publicerade inlägget att jag skulle återkomma med mer bilder på grund av den stora mängd graffiti som finns här och alla foton jag tog, dvs.

När vi var vid Snösätragränd var det minst 10 person igång målandes graffiti. Vi strosade runt gatan och muren och såg personerna måla metodiskt och avslappnat.

stockholm_antligenvilse_snosatragrand-7 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-8 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-9 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-10 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-11 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-12 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-13 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-14 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-15

Lokala sevärdheter

Förorten kommer starkt i Stockholm. Här finns både restauranger, natur och andra sevärdheter. Efter att ha flyttat till Stockholm så nyttjar jag verkligen de lokala sevärdheterna och går själv runt Stockholms gator och torg och ”upptäcker” nya svenska pärlor längs med vägen. En stor fördel för just Snösätragränd är att den är öppen för alla och det är gratis att titta.

Andra inlägg jag skrivit om Stockholm är t ex,

En promenad mot Djurgården och Sjöhistoriska museet

Sprakande utsikt från Söders Höjder

Om du vill hitta fler öppna väggar för just graffiti kan du kolla Graffitifrämjandets guide, Öppna Väggar.

Katarina

stockholm_antligenvilse_snosatragrand-17 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-18 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-19 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-20 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-21 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-22 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-23 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-24 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-25 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-26 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-27 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-28 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-29 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-30 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-31 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-32 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-33 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-34 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-35 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-36 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-37 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-38 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-39 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-40 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-41 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-42 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-43 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-44 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-45 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-46 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-47 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-48 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-49 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-50 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-51 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-52 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-53 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-54 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-55 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-56 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-57 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-58 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-59 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-60 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-61 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-62 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-63 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-64 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-65 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-66 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-67 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-68 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-69 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-70 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-71 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-72 stockholm_antligenvilse_snosatragrand-73

5 Comments

  1. Pingback: Spring Remake, Snösätragränd - På vift! - En reseblogg med restips -På vift! – En reseblogg med restips –

  2. Pingback: Gratis saker att göra i Stockholm - Äntligen vilses gratisguide till Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.