Resor
comments 2

Kommer du ihåg Vinterviken?

Boken alltså.

Började läsa Vinterviken igår och det var att kastas hårt och brutalt tillbaka till 90 – talets ungdomstid. Vinterviken, som även finns som film var länge för mig, bara en film. Sen träffade jag Sofia och Sofia visade mig att Vinterviken finns på riktigt och boken accentuerar detta med detaljrika beskrivningar om områdena kring Aspudden, Axelsberg, Mälaren och Brommsidan i ett enda virrvarr blandat med tonårsspråk och fyndiga kommentarer. Kommer du ihåg John-John? Han är bokens berättare och själ och det känns trots allt lite skönt att vara i ett tonårspojkshuvud efter februaris läsning med Anne på Grönkulla, Diva, Cirkeln och Och de Vita skuggorna i skogen, allt skrivet från en flickas perspektiv.

Att leva en stund bland sina minnen är befriande från dagens tredje våg- vardag. Idag är min lediga dag för studier och jag ska fortsätta min läsning av Vinterviken från soffan. Vad ska du göra?

Katarina

En skrivstund med Sofia vid Vinterviken, sommaren 2016.

2 Comments

 1. åh, den har jag inte läst på år och dag men tror att jag tyckte om den? typ? så otroligt länge sedan. så fint att återupptäcka gamla böcker, de är som små minnen i sig.
  Idag ska jag förbereda mig för en kurs i kritisk läkemedelsvärdering inom psykiatri, hjälpa min dotter att få distansskola att funka och hålla en femåring och en sjuåring nöjda. Jag börjar med en rejäl kopp kaffe, hehe.
  ps blir alltid SÅ glad när du har bloggat, det är som att få en karamell.

  • Katarina says

   Hej! Lika kul är det för mig att få dina fina kommentarer. Just nu blir det mycket dagboksform för att skriva. Jag har tagit bort alla mina sociala medieappar från telefonen nu när jag studerar för att få en break. Vet att du inte har en smartphone t ex. Jag tror det på sikt kan kännas skönt att saxa bort sin närvaro i dessa, vi få se. Vara heltbortkopplad har ju även det sina nackdelar, men ibland är jag lite rädd för hur min hjärna mår i allt detta.

   Heja dej! Hemstudier för barn är en utmaning både i teori och realitet. haha. Kräver nog minst två koppar kaffe!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.