Resor
Leave a comment

Älskade bokrean kommer med våren

Här sitter jag igen på Espresso House i Globen. Det är fullt med folk, knappt en ledig plats, förvånande nog.

Det börjar bli full rulle i gallerian igen, trots sedan länge stängda arenor och konvertering till det nya svarta även här, padel. Jag har inte kommit mig för att spela även om jag på sätt och vis drömmer att ta tugga av arenan innan den återigen återgår till att vara just en arena, med konserter och hockey som enda utbud. Nu under padel-eran får man duscha i hockeyspelarnas omklädningsrum har jag hört, bara det! Vem har inte saknat doften av gympasal?

Poppade in på bokrean på lunchen och kollade utbudet. Vi har en Annan bokhandel här i Globen. Det svämmar över med böcker jag vill ha, men det är svårt att koncentrera sig bland alla floder av folk. Rädd att gå för nära, hosta till, skrämma livet ur någon pensionär med munskydd till följd, håller mig tillbaka när allt jag vill är stoppa fickorna fulla (kanske inte stjäla då) med böcker att läsa i vår. Bokrean kommer med våren och läslusten, förstår du.

Snön har töat bort, det regnar och är fuktigt så jag tar återigen min elcykel till jobbet. Jag tog den första gången igår. Det är svårt att beskriva känslan när jag cyklade förbi Enskede ridskola och hästlukten slog mig av cykeln. Det var som att köra huvudet rakt in i en vägg av mustig hästdoft och jag vet att bara en annan hästsjäl kan förstå. Våren kommer nu med sitt rus, kängorna känns plötsligt trånga och mina vita sneakers vill rymma ut ur garderoben. Åh du kära vår, du har en lång kamp framför dig!

Nähe, dags att jag beger mig. Bäst att jag köper ett hänglås till vårgarderoben först.

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.