Resor
comments 2

Tidningen Skriva har fått en ny prenumerant!

Är på väg hem efter skimrande kalla dagar med korv och badtunnebad vid Ränken. Aktiverade precis en premuneration på tidningen Skriva och ska förkovra mig i artiklar om att skriva när jag kommer hem för jag är dessvärre en person som inte kan läsa längs vägen. Är inne i en period då jag slukar tips av alla de slag i text och ljud kring att skriva. Skrev det här inlägget för ett slag sedan med tips till dig som också älskar allt med skrivande. Läste ut Skrivboken av Kristina Olsson strax efter jag skrev det inlägget, innan det Skriva barnbok (länk till Bokus, lyckas inte hitta den hos förlaget) och hoppade igår rakt in i Steven Kings Att skriva, den av de nämnda mest hyllade. Sitter i skrivande stund först på Preem i Karlstad och laddar den lilla röda barbaren och har ätit en mack-bulle och nu på en asiatisk take-away bredvid McDonalds snabbladdare i Örebro. Däremellan har vi varit hos Eriks mormor i Karlstad för lite äventyr på mormors kalla vind.

Skrivboken var riktigt bra. Matnyttig med ett rappt språk och klokt mindset. Blev sugen på boken efter att jag lyssnar på ett poddavsnitt av Ninni och Caroline där Kristina är gäst så jag spatserade kort och gott till biblioteket och lånade hennes relativt nyutkomna Skrivboken. Kristina vill jag läsa mer av, trots att jag inte är en deckardrottningläsare. Barnböckerna lockar.

Skriva barnbok däremot föll mig inte i smaken det minsta. Alldeles för tunnt researchad med för tvärsäkra åsikter som inte riktigt överensstämmer med den världsbild jag har. Nej tack. Visst kan man skriva en bok på två veckor, men det kanske inte alltid är rätt tillvägagångssätt. Det är denna bok ett bevis på. Skrevs den i all hast? Glad att jag inte köpte utan att jag även lånade denna på biblioteket.

Att skriva började jag precis på och den bådar gott. Att skriva lånade jag av Sofia efter vår förra skrivkväll hemma hos henne. Denna ser jag starkt fram emot. Just nu läser jag förorden och riktigt myser när jag helt gratis får tillgång till Steven Kings hjärna. Förresten fick vi precis en ladd gratis i Örebro.

Min törst vara outsläcklig och jag ser också fram emot att läsa Tidningen Skriva, rad för rad, sida för sida, nummer för nummer. Se så Erik, plattan i botten nu tack! Lilla elis har ju ändå tvåhundrafyra hästkrafter, kan du tänka dig.

Katarina

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.