Resor
comments 2

I Jack the Rippers fotspår

Det är inte många som inte har hört talas om Jack the Ripper, denna kände seriemördare som vandrat genom våra sinnen i filmer, tv-serier, böcker under hela 1900 – talet. Vi föreställer honom som doktor, som adelsman eller som en vanlig granne. Ingen vet egentligen vem han var och de som jagar honom, är dömda att jaga en skugga.

Jack the Ripper tour

Jag har alltid haft en personlig fascination för Jack the Ripper. Senast i raden har jag jagat honom i Assasins Creed Syndicate (ja jag spelar tv-spel med några års mellanrum) och sett hans skugga lura längs gatorna i tv serien White Chapel och Ripper Street. 

Jack the Ripper tour

Under min senast weekend i London tog jag en tur genom White Chapel under kvällen med Jack the Ripper tour. Vi vandrade i hans fotspår och fick morden återberättade, mord för mord, gata för gata. Otroligt spännande och lite läskigt.

Jag avslutade kvällen med Indiskt, som sig bör, för att lugna nerverna.

Katarina

Funfacts -> Jag skrev det här inlägget för prick fem år sedan när jag varit en långweekend i London. Sen glömde jag bort det och hittade det nu när jag virusstädade min utkastkorg. Vill du läsa mer från London passar jag på att tipsa om det här inlägget – En vilsen lönnmördare i St Pancras tågstation.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.