Resor
comments 12

Komma hem

Det finns många versioner av resebloggare och mycket som skiljer oss åt. En sak har vi gemensamt, vi älskar att resa, men en sak skiljer oss åt, inte alla älskar att komma hem. Jag är nog den sistnämnda trots allt, en hemälskande resebloggare. 

En  som denna sommar skapat en smärre djungel att ta om hand på balkongen, odlar något som verkar bli något i pallkragar på en stadsodling i Bandhagen och andas gröna växter mest hela tiden.

Lite svårt att tuffa runt då, kan man tycka, men jag har nog heller aldrig varit backpackern, tukta runt bland sand och loppor, glada drinkar och billiga boende resenären to begin with.

Virustiden slog kanske därför heller inte ett så hårt slag mot mig. Jag är inte rädd att vara hemma av ensamhetsskäl, eller för att jag har en hemmiljö att frukta, något vi i början av virustiden pratade mycket om. Den här tiden kanske snarare omhuldade mig och tvingade mig att stanna upp, se livet för vad det är och vad som är viktigt i nuet. Fått mig att fundera på omställning. Fått mig att oroa mig mindre generellt om man bortser från min växande oro för växterna på balkongen, då.

Men vad har hänt sen senast vi pratade? Inte sitter jag väl bara hemma inte? Vi tar en kik.

CAFE LYRAn
Har besökt Kafé Lyran med Sofia och pratat om Selma. Hon bodde här någon gång, hörde jag från Sofia. Läser just nu Frihetslif! om Selmas och Sofies reser.
Avundats den vackra tavelväggen (Varför kan alla utom jag gör svinsnygga tavelväggar?)
och den fantastiska utsikten.
Tittat och tittat och tittat och tänkt att min utsikt ändå duger ju grönare den blir.
blommande mönjelilja
Fått min, Eriks eller nåns mönjelilja att blomma. Det kräver sin blomtant det ni!
Cyklat över Årsta broar och sedan halva söder runt. Fotat söders vackra stadsrad och helt missat att autofocus var av.
Cykelmannen i mitt liv.
tantolunden
Blickat ut där över Tantolunden, där är så fint.
Ätit skräpmat och druckit folkis från matvagnarna utanför Boulebar.
Och glass.
Långholmen sett från Reimersholme på jakt efter en badplats vi aldrig hittar.
långholmen
Långholmen. Vill ha det här huset.
Parkerat cykeln och druckit mer folkis vid kolonilotterna i Årstaskogen. De är de finaste tycker jag!
Nisse har fått paket från Vitakraft. Ett reklamsamarbete jag kommer skriva mer om sen. Funderar fortfarande på om inte kartongen är godast trots allt.
tierp
Hälsat på i Tierp.
Avundats dröm-Bougainvillean. Rakt upp på skaffalistan. Kan man få tag i en 20 årig nånstans?
Firat han till höger om mig i sängen.
Varit på Mackmyra whiskyby.
Sovit i soldatorpet.
Duckat för regn.
Hjälpt Erik från Raketråttans klätteräventyr.
Suttit ute och njutit av eld.
Fotat rosor med vattendroppar
och guldgräs i solnedgång.

Vad har du gjort i juni?

Katarina

12 Comments

 1. Håller helt med dig, jag trivs oerhört bra hemma och har definitivt känt mig hemma under dessa covid-tider. Mysigt ni verkar ha haft det, och jag ser fram emot att hälsa på i ert nya hem bland plantor och Nisse!

  Vi har haft en oerhört aktiv Juni, vädret har varit kanon så vi har cyklat mycket, spelat massvis med Disc Golf, klättrar lite ute och druckit rätt mycket öl hehe.

  Nu är vi tacksamma för svalare dagar och regn så vi får lite ringar gjorda i workshopen…

  • Katarina says

   Ja kom å hälsa på! Vi har ju antikroppar så nu kan man åka till casa Katarina å Erik!

   • Ja det måste vi göra! Resten av Dans semester är dock uppbokad med grejer men det går ju att komma någon helg framöver också, och jag kan ju komma lite när som 😉

    • Katarina says

     Ja nu började vi planera mot att resa norr över. Återkommer!

 2. Sådär, på samma dag skrev vi om juni månad. Men det är ju lätt att se vem av oss som lägger mest energi på sina bilder. Ja, kanske även texten 😉

  • Katarina says

   Hehe japp! Det var väl fint hos dig med! Vill gärna till loppisen! Vi kanske ska ta en dag och bara fräsa runt på
   Loppisar?

 3. Härligt ändå. Stockholm Stockholm stad i världen. Det finns så mycket att se i Stockholm, och så mycket som förändrats förstås 🙂 Vi skaffade ju också en kolonilott, typ, men häromdagen kom hagel från helvetet stora som glaskulor. Och sedan är det något som äter allt som kommer upp. Så vi har gett upp. Nu går vi bara dit och vattnar för att ”komma ut”. Annars har vi ju som sagt mest varit hemma. Men härom helgen tog vi cykeln på äventyr och tog oss söderut längsmed Hudson ända till Battery Park, och så upp igen, över Brooklyn Bridge till Brooklyn och sedan till Williamsburg. Över Williamsburg bron till Manhattan igen och upp längsmed East River och hem. Det är väl det enda som är värt att nämna 🙂

  • Katarina says

   Låter ändå fantastiskt härligt! Har ju testat positivt för antikroppar också nu så känns okej att röra mig lite mer ute. Det är annars lite trångt mot söder. Haha alltså ja kolonilotter. Misstänker att mördarsniglarna snart anfaller. ?

 4. Vilken härlig juni ändå! Jag känner igen det där med att ha en djungel på balkongen. Det är ju ett bekymmer mindre i år, man kan odla hur mycket som helst utan att behöva bekymra sig om att kattvakten ska glömma vattna, eller vattna för mycket, medan man själv turistar på någon solig plats i en annan del av världen. 🙂 Räknade till tjugo olika blommor på balkongen igår men än är jag nog inte klar utan några till får plats. 🙂

 5. SÅ fina bilder. Som vanligt. Avundas din förmåga att fånga allt det där vackra!
  Själv har jag varit alldeles för mycket hemma under våren och blivit helt nipprig av Coronasituationen (fast mer för att jag inte kunnat gå till jobbet än för att jag inte fått resa). Nu mår jag bättre, sommaren är bättre, lättare att göra utflykter hemmavid, än det var i tråkiga april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.