Resor
comments 17

Egentligen skulle vi köpa en björnbärsbuske

Jag får egentligen inte ordning på något. Inte mina ord, inte min redigering och ej heller mina växtinköp.

Färdgodis det bästa är också det som ger lugn och ro till familjen, om man inte har en iPad.

Helgen har kantats av växtinköpt. Man glömmer bort hur dyrt det är och vilken affär som hade vilken växt, så också nu.

Vi packar lilla Spättan (arbetsnamn på bilen) återigen och rattar återigen mot Nynäshamn och Ösmo plantshop, för att tre timmar senare komma ut med en Dvärgsyrén och en hel del lådor. Att lådor kan vara så dyra!

Så kan det gå när Björnbärsbusken finns på Grönväxtrike en mil därifrån och vi varken kommer ihåg till eller från, men 1700 kr fattigare blev vi i alla fall.

Eeeeerik staaaaaaanna, mååååååste ta en bild. Med de orden hade vi passerat.
Ge mig detta fikafat. Återfinns på Västerby bygdegård.

Här fikar vi och beundrar virkade bakverk. Västerby bygdegård.

Som vanligt är livet inte en rak väg. Ej heller enbart solig. Vi tar landsvägarna och njuter av väderomslaget, inifrån en bil, för då går det ju att njuta.

Erik vet att det finns en bygdegård där man kan fika om man har tur. Så vi letar efter denna bygdegård en stund, vem har koll på tid i dessa dagar och vi hittar den till ett ”hah” vid blotta synen. Jag undrar nu om han minns det.

Här fikar vi och beundrar virkade bakverk.

Västerby bygdegård och café.

Tankar mellan raderna

Jag ser att min kusin och kusinfru har startat ett hållbarhetsprojekt, eller är det kanske ett magi-projekt. Den som lever får se och det blir roligt att följa. Igår delade de ett boktips jag fastnade för; Naturligtvis: biologisk mångfald i din trädgård.

Nu behöver jag ha biologisk mångfald på min balkong. Det låter dyrt.

Tanken vandrar snabbt vidare till vad som blir omställning i dessa tider? Flyget, har för tillfället löst sig själv, men istället har bilen blivit ett problem. Även för oss. Helt plötsligt åker vi bara bil trots årskort på SL och de pengarna kan vi inte få tillbaka.

Så jag spanar på elcyklar nu och kastar långa blickar på Stålhästen, bara för namnet, men kanske också för att den är retro och jag är nog trots allt lättsåld på det. Tur att retro ofta är gammalt, ärvt och lagat och faller inom hållbarhetsramen. Otur att det precis som balkonggrejer är dyrt.

Kanske kan jag ta min Stålhästen till Nynäshamn på sommaren.

Regn, rusk och vackra bilvägar i Stockholms län eller är vi i Sörmland?
Vem vill inte ha Magnolian på Ösmo plantshop.
Trädgårdspynt åt det lite läskigare slaget.

Tankar mellan raderna. forts

Det var längesedan jag funderade på hållbarhet, även om det ofta genomsyrar min vardag ändå. I detta nu försöker jag återigen lära mig matavfallssortering, något jag inte haft tillgång till sedan jag bodde i Grythyttan. Jag fastnar alltid i de praktiska detaljerna. Som kattsanden. Det tog mig halva kvällen att förstå att den ska på deponi, att den inte ska på deponi, att den är komposterbar, att den inte ska slängas i matavfallet, att en liten del kan slängas på toaletten (undrar vad toagubbarna tycker om det) för att slutligen bara förstå att den ska i de vanliga hushållssoporna. Men skriv det på förpackningen då.

En gång i tiden var jag miljöinformatör, på de gamla goda tiderna i Norrköping, då gick jag runt och informerade Norrköpingsbor om hur man sorterar. Tänka sig att jag har gjort det! Det avslöjar inte kattsanden, precis.

Vackra skogsvägar vid Lövhagen i Nynäshamn.
Lövhagen.

Vi möts av fika och vackert väder och hällregn. Den som skapade vädret är ambivalent. Lövhagen och Knappelskär

Annika tipsar om en utflykt till Lövhagen och en promenad till Knappelskär, så vi gör just det när vi blivit rånade på Ösmo plantshop, de som nu tar våra pengar. Vi möts av fika och vackert väder och hällregn. Den som skapade vädret är ambivalent. Men vi går ut mot Knappelskär ändå. Nynäshamn är allt bra vackert ändå.

Extra bitter apelsinmarmelad krullar sig på tungan på en solig klippa och Erik ser extra stilig ut i profil. Det händer ibland.

Katarina

Nynäshamn skärgård.
Krullande bitter marmelad.
Jag vill vända för åska – skrattet.
Rågsved.

17 Comments

 1. Fina bilder. Och visst blir man rånad i plantaffärer. Eller ja, de blir väl knappast några miljonärer de som driver ställena. Att driva upp en växt tar ju sin tid. Men man avskräcks ju ändå.

  • Katarina says

   Haha ja alltså shit pomfritt vad pengarman kan lägga på plantor. ⭐️

 2. Alltid varit otroligt svag för dina bilder, men nu var det som att de var extra extra bra! och som att texten också lyft ytterligare ett snäpp (och det vet du ju också att jag varit svag för den hela tiden, så den var bra redan förr, men än bättre nu). känner överlag ofta något slags… gemenskap i artistisk vision med ditt skapande? låter både flummigt och pretentiöst men tänker att du kanske fattar vad man menar. man kan se att någon är duktig men inte känna en längtan att göra samma sak, och så kan man se någon som är duktig och skapar på precis det sättet man själv skulle vilja göra, och då blir det så mycket mer inspirerande. dina fotografier är just sådana för mig.

  • Katarina says

   Men tack. Kanske den finaste kommentaren jag fått, någonsin. Man vill ju att sina bilder ska vara extra, extra bra, alltid. Tack Ulrika för den fina kommentaren. Den kommer värma hela veckan. Hur är det med dig på Åland. Jag vet att du är läkare, men kanske läkare mitt i denna smet, det finns ju många sorter. 🙂 Har precis återupptagit mitt bloggläsande med mitt skrivande så jag kikar nog snart in och uppdaterar mig också förstås 🙂 Jag förstår vad du menar. Man inspireras extra allt av vissa och vissa är skälet till att man skriver/fotar/skapar.

  • Katarina says

   Åh. Hittade in på din blogg och det är som vanligt fantastiskt läsning. Älskar Galakväll på cykeln-inlägget, men kan inte kommentera! så att du vet. Den säger att man måste logga in och då är det din blogg, man ska logga in på. Det gick ju inte så bra för mig. Sen såg jag i ditt presentationsinlägg att du skrivit att du inte skriver här, men det gör du ju 🙂 hehe. Att du skriver andra projekt. Vad är det för spännande projekt? Blev eld och lågor. Öppna kommentarsfältet genast!

 3. Gita says

  Hej!
  Hittade hit av en anledning vi nåns hemsida när jag sökte om att fota vatten.

  Jag är alldeles Rookie på att fota och har startat ett IG konto som heter Photosbygita
  Jag skulle vilja bli bättre på att fota och har nu en enkel Systemkamera som heter NikonB700 lär mig mycket av den och har såklart lång väg att gå.

  Vilka fina bilder du tar.

  Kommer med glädje att kika in här ibland och se om jag kan få lite tips ang fotning.

  Bor i Tyskland just nu men är stationerad i Sthlm annars.

  Ha en fin helg

  Mvh Gita Holmgren

 4. Elisabeth says

  Angående frågan i bildtexten (vet inte om du egentligen sökte ett svar eller inte, men i alla fall): Södertörn inkl Nynäshamnstrakterna ligger i landskapet Södermanland men i Stockholms län. Länsgränsen går mellan Nykvarn och Mariefred västerut och mellan Mölnbo och Gnesta söderut.

  • Katarina says

   Hej! Nej egentligen inte, men bra med svar! Min snubbe visste ju det där och drog hela storyn när vi var ute, men min hjärna har en tendens att selektera bort sånt och fokusera på det visuellt vackra, vilket och andra sidan inte är så bra som bloggare när man knappt vet vart man varit och kanske vill tipsa om något ställe. 🙂 haha. Detta var åt Nynäshamnshållet, men vi åkte lite fel på vägen hem, så lite osäker på exakt var. Frågade le snubb och han säger att det är strax efter Ösmö golfklubb (som nog inte heter det). Så Stockholms län då. 🙂

 5. Pingback: Söndagsplock – Nettelblad

  • Katarina says

   Tack. 🙂 Det är tur att Nynäs är rätt fint som det är. Min kamera tackar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.