Resor
comments 15

Mitt fiktiva tågluffargäng

Häng med oss på tågluff!

Jag väljer rutt och vi ska ta Transsibiriska vi, från Moskva och så långt vi orkar. Kanske hoppar vi på en anslutande linje, t ex Transmongoliska för att åka till Ulan Bator, om vi nu kommer så långt. Hur som haver, på Transsibiriska är det mycket dötid har jag hört så därför viktigt med sällskapet. Jag har därför noga valt ut mitt tågluffarcrew.

Med mig österut följer

Rektor Hamid

, för att prata politik och spela tv spel med vid stoppen. Tror han är grym på tv spel. Han är ju dessutom årets svensk och årets svensk vill man ju resa med. Nackdel är att han älskar tjock-tv- och hans tv spels – tv väger 180 kg. Vi får se Hamid om vi kan hyra en i Ryssland, delningsekonomin borde väl kommit hit kan man tycka också.

Du hittar rektor Hamid på Twitter. Han är väldans rolig att följa emellanåt.

Hamid -> Jag räknar med att du har spelat Metro 2033. Jag läser boken. I Moskva ska du och jag gå en guidad tur a´la Metro 2033 i Moskvas tunnelbana. Ta på dig gympisarna och pannlampa, denna tur min vän, tar minst hela dagen och innehåller ett eller två, mörka partier. Guidar oss gör en kille som heter Artiom.

Källa: Moscovery.com

Sandra Beijer

då det är viktigt med en feministisk touch och är säker på att hon skulle ha med sig det och det godaste lösgodiset. Om godiset tar slut kan vi plocka upp lite Snukers längs vägen Sandra. Jag inspireras också av hennes kjolar så tänker såklart fråga efter budgettips till kjolar. Kanske kan man hinna sy en egen på tåget?

Sandra hittar du när hon inte fantasitågluffar med mig på sin blogg hos Elle.

Sandra -> Jag plockar med mig prosecco och grillchips om du tar med dig lösgodiset (och så tar jag med mig symaskinen).

Dryden

 

, min kompis Dryden som såklart nördat ner sig i tåg tills dess som han nu nördar ner sig i flyg. Vill veta allt om tech specs på diverse tåg, vart de kommer ifrån och hur gamla vagnarna är. Tror också Dryden och rektor Hamid är en bra match. Dryden, bäst att du tar med dig många powerbanks och pre-sparar 10 topp listor å så ifall du vill bli stalkad av en kines i Irkutsk kan bli det. Kan lova mycket gott sällskap men inte snabbt wifi dessvärre.

Dryden har ett eget paradis till sina Drydeister som jag har till de som är vilse och paradiset heter Dryden.se.

Dryden -> Jag helt förlitar mig på att du räknat ut bästa sättet att sova på ett nattåg innan och skriver en lista med bästa gadjets för att vi ska sova bra. Eller hur? Bra klart.

Gunnel

, min arbetskamrat Gunnel som går i pension denna månad hänger också på pga dels kan hon korsstygn och vill ha korsstygn på den kjolen jag syr med Sandra. Dels kan hon lite av varje och allt och har en dotter som är mkt duktig illustratör. Sen tycker hon det är kul att vara ute på vift och kommer ju ha all tid att resa nu när hon inte längre är ute på vift i ”statens tjänst”.

Gunnels äventyr i statens tjänst hittar man på Gunnels egna instagram.

Gunnel -> Jag räknar med korsstygnsworkshop och att du har koll på alla snygga tågstationer vi ska fota.

Vilket gäng! Ser fram emot resan hörni.

Katarina

15 Comments

 1. Vilket härligt sällskap! Det blir nog en bra resa annars kan du vänta tills jag blir pensionär och har möjlighet att resa så kan jag lära dig grekiska på resan (det är alltid bra att kunna, om inte annat kan man få bättre ordförråd på svenska på den vägen eftersom många ord kommer från grekiskan)

  • Katarina says

   Hehe. Det tillkommer extra medlemmar här. Men tänker att man faktiskt kan vara ganska många på transsibiriska. ❤️ så välkommen ombord.

 2. Älskar upplägget på detta!
  Jag skulle gärna vara en fluga på väggen, eller well en anonym medpassagerare som råkat hamna i samma kupé. Kan säkra gottt bubbel och lokal mat från alla ställen vi rullar genom. Intresse! 🙂

  • Katarina says

   Haha flugan på väggen är en bra roll. Kanske att jag själv skulle vilja vara flugan på väggen. ??

  • Katarina says

   Haha jag misstänker det. Eller kanske ni bokar en egen kupe vid sidan av?

  • Katarina says

   Hahahaha. Det är en kamp om en till plats här. ? svårt att säga ett fiktivt nej till den. Välkommen lightpacker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.