Resor
comments 11

Jag bloggar för min egen skull

När en träffar folk och presenterar sig som bloggare kan man nästan liksom se något flimra förbi i folks ögon. Det kan vara nyfikenhet eller snorkighet, genuint intresse eller förvirring. Oavsett, så skapar bloggandet alltid en reaktion av något de slag.

Det folk har gemensamt är ofta frågan varför. ”Varför i hela världen bloggar du?”. Och svaret är relativt enkelt. I mitt fall för min egen skull. För att det är min passion. Om något annat vore sanningen hade jag slutat för länge sedan.

Vad är vackrare än det kalla blå mörka oktoberljuset i ett skogsbryn?

I september fyllde min blogg fyra år. Fyra långa och korta år har passerat och jag har lärt mig en uppsjö av saker jag inte kunde innan och träffat människor jag troligen aldrig skulle ha pratat med om det inte vore för bloggen och att vi delade just intresset, att blogga.

Med passion följer ny kunskap. Under mina år som bloggare har jag lärt mig;
# en himla massa nytt om naturen. Jag tvingas ut och andas in frisk luft, se träden och reflektera över människans närvaro ute i det fria.
# att redigera bilder och producera stora bilderserier, snabbt och stilsäkert.
# wordpress. En massa om wordpress som publiceringsverktyg och att ha en egen hemsida med allt tekniskt krångel som följer.
# skriva. Tänk vad mycket bättre jag skriver. Helt plötsligt kan jag förmedla känslor och uttrycka åsikter förståeligt och även övertygande.
# att vara här och nu. Fotograferande gör mig närvarande, vilket är en skön känsla.

Jag har lärt känna;
# så många att jag inte kan räkna upp dem alla längre men för det har jag framför allt nätverken Svenska Resebloggar, Travel Massive, NordicTB och Influencer of Sweden att tacka.

Jag tackar ödmjukast.

Det är skönt att veta att en har något en gör bara för sin egen skull. Det värmer en hårt arbetande själ varje dag när jag går till jobbet och ger min energi till andra människor.

Katarina

Vill du läsa mer? -> Q&A – Om att (rese)blogga

11 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.