Resor
comments 5

Jag bloggar för min egen skull

När en träffar folk och presenterar sig som bloggare kan man nästan liksom se något flimra förbi i folks ögon. Det kan vara nyfikenhet eller snorkighet, genuint intresse eller förvirring. Oavsett, så skapar bloggandet alltid en reaktion av något de slag.

Det folk har gemensamt är ofta frågan varför. ”Varför i hela världen bloggar du?”. Och svaret är relativt enkelt. I mitt fall för min egen skull. För att det är min passion. Om något annat vore sanningen hade jag slutat för länge sedan.

Vad är vackrare än det kalla blå mörka oktoberljuset i ett skogsbryn?

I september fyllde min blogg fyra år. Fyra långa och korta år har passerat och jag har lärt mig en uppsjö av saker jag inte kunde innan och träffat människor jag troligen aldrig skulle ha pratat med om det inte vore för bloggen och att vi delade just intresset, att blogga.

Med passion följer ny kunskap. Under mina år som bloggare har jag lärt mig;
# en himla massa nytt om naturen. Jag tvingas ut och andas in frisk luft, se träden och reflektera över människans närvaro ute i det fria.
# att redigera bilder och producera stora bilderserier, snabbt och stilsäkert.
# wordpress. En massa om wordpress som publiceringsverktyg och att ha en egen hemsida med allt tekniskt krångel som följer.
# skriva. Tänk vad mycket bättre jag skriver. Helt plötsligt kan jag förmedla känslor och uttrycka åsikter förståeligt och även övertygande.
# att vara här och nu. Fotograferande gör mig närvarande, vilket är en skön känsla.

Jag har lärt känna;
# så många att jag inte kan räkna upp dem alla längre men för det har jag framför allt nätverken Svenska Resebloggar, Travel Massive, NordicTB och Influencer of Sweden att tacka.

Jag tackar ödmjukast.

Det är skönt att veta att en har något en gör bara för sin egen skull. Det värmer en hårt arbetande själ varje dag när jag går till jobbet och ger min energi till andra människor.

Katarina

Vill du läsa mer? -> Q&A – Om att (rese)blogga

5 Comments

  1. Jag tror de flesta av oss privatbloggare (dvs vi som inte gör det som yrke) bloggar för vår egen skull. Kanske utifrån olika bevekelsegrunder, men likväl för vår egen skull. Passionen för det skrivna ordet, den narrativa berättelsen, kontakten med människor man aldrig skulle lärt känna annars…

  2. Så sant! Att blogga först och främst för sin egen skull är ett bra och hållbart fundament att bygga sin lilla bloggborg på. Vackert inlägg!

  3. Vilket fint inlägg! Och jag tror det är ganska viktigt att bloggandet grundar sig i passion. Förra sommaren var min enda strategi att blogga när jag känner för det, på impuls och när lusten faller på. Vilket den alltid gjort väldigt ofta. Men saker och ting har förändrats det senaste året, och även om jag idag kanske har lite mer av en strategi för bloggandet (eftersom jag ju sa upp mig för att kunna blogga och frilansa) så är passionen ändå det som driver mig framåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *