Resor
comments 6

Fotodagbok: Högbondens fyr

Enda sedan jag såg det här inlägget från Jeanette har jag inte velat göra något annat än att besöka Högbondens fyr. Så när jag besökte LaLinda (för ungefär en vecka sedan) tog jag och min andra vän Linda chansen när vi fick den och åkte ut till den lilla ön Högbonden.

Jag har aldrig varit något skärgårdsbarn, men given chansen har jag upptäckt hur sällan skådat underbart det är med klippor, röda små stugor, dofter av tång, saltvattenstänk och bländande solljus. Högbonden, binder allt detta samman.

Vi besöker Högbonden för en laxlunch och stannar till tidig eftermiddag. Vi är knappast ensamma och jag passar på att fråga hur det funkar att bo där, om det finns något ledigt i höst (samtidigt som jag övertalande tittar på Linda) och kanske att det blir en liten höstweekend till för mig till Örnsköldsvik. Linda bor ju numera i Umeå så uppåt landet måste en ju ändå då. Varför inte spendera den på Högbonden?

Jag låter bilderna berätta sin historia.

Katarina

6 Comments

  1. Högbonden är en fantastisk plats. Har varit där både privat och i jobbet. Dramatisk och rofylld på en och samma gång. Återvänder mer än gärna!

    • Katarina says

      Högbonden är sannerligen en mysig svensk plats att åka tillbaka till. Jag återvänder mer än gärna imorrn. Jag och en kompis där uppe pratar om en helg. Vi ville helst göra den i höstrusket, men det verkar inte som att det går att bo så långt in på hösten, men har inte riktigt kollat. Tänk mörka november med vinande vindare och ett oändligt mööörkt hav.

  2. Pingback: En fyr och en högbonde - La Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.