Resor
comments 4

Strutsar på Höga kusten

Jag tror jag har hittat vänner för livet. Eller är det en störtblomstrande superförälskelse kanske. Hur som så gick vårt besök till strutsarna i Örnsköldsvik rakt in i hjärtat den där fredagen när jag LaLinda, Helena och min vän Linda tog oss en tur ut i okänt turistlandskap.

strutsstruts

Jag är väl allt som oftast inte den som gillar att besöka ”turistiga saker”, som gårdar, parker eller så, men hade egentligen inget val då jag efter en liten promenad med Leya kom tillbaka till ett skrattande Kvaved där tjejerna bestämt att vi skulle till en strutsfarm. Bara sådär. Hade jag fått frågan, hade jag nog svarat tveksamt nej. Strutsar? Ska vi inte ut i naturen istället liksom?

Men inte ångrar jag det besöket.

Besök strutsar i Örnsköldsvik – Strutsfarmen på Höga kusten

Strutsfarmen ligger i Gerdal och har strutsar att titta på och restaurang för den som vill prova köttet. Det är precis vad det låter som, en farm, där man föder upp strutsar till mat. Jag som vegetarian, kan ibland tycka det är lite konstigt att besöka sådana ställen, men faktiskt är det så att man föder upp djur för att äta dem och det har man alltid gjort. Ett plus i kanten är att strutsfarmen erbjuder vegetariska mycket goda alternativ för den som ändå vill joina sina köttätande vänner en stund.

struts

Vi stannar en eftermiddag och matar fåglarna, skrattar och pratar med dem. Linda tycker att strutsarna ser ut som någon form av orm och vi har mycket roligt åt deras ofantligt lååånga halsar. Jag själv tycker de är ganska vänliga men mycket mycket större än jag förväntat mig. Och urbotligt söta. LaLinda, hon älskar dem från första stund och försöker pussa dem, så fort hon får chansen och Helena, hon dokumenterar mest hela tiden.

Besök strutsar i Örnsköldsvik

Äta på Strutsfarmen

För dig som är köttätare kan du testa strutskött på strutsfarmen i olika varianter. Det finns burgare, filé och allt däremellan.

För dig som jag inte äter kött finns vegetariskt alternativ.

Man kan boka och det finns en drop in – meny. Du hittar den menyn här.

LaLinda linda-marie gäfvert

Lär dig mer om strutsar

Vem tusan visste att ett strutsägg räcker till ca 70 pannkakor? Det hade jag aldrig vetat om jag inte besökt strutsfarmen. Så lär dig lite mer om strutsar inför ditt besök här och passa på att prata med Mona som kan allt om strutsar, tror jag.

Roligast är att Mona känner till oss bloggare då hon hade lyssnat på Lindas föredrag i Örnsköldsvik om sociala medier. Så det blev en stund av skratt, kramar och igenkänning.

Vill du också ha Monas t – shirt? Så finns den att köpa på farmen. Jag plockade givetvis upp ett exemplar som redan fått besöka jobbet.

Strutsar bits inte, direkt, men i all iver att få smala pellets, kan ett finger eller två komma ikläm.

Besök strutsar i Örnsköldsvik

Close – up struts

Hitta hit

Strutsfarmen har en mycket bra vägbeskrivning på sin hemsida som du hittar här. På grund av vägbyggen nu i sommar kan det vara klokt att kika på den så att du slipper åka långa omvägar som vi gjorde.

Har du träffat strutsar innan? Vad tycker du?

Katarina

 

I dammen vid farmen finns fisk.

Besök strutsar i Örnsköldsvik

Hur söt?

Besök strutsar i Örnsköldsvik

Vill du köpa denna struts t-shirt så finns den i den lilla souvenirbutiken.

mona strutsfarmen

När en träffats förut.

Vackra bestickhållare. Mona berättar att det är stängselhållare.

 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.