Sammanfattningar
comments 11

Påsk och en lång lista med reseinspiration att spara till en rainy day – veckoresumé, v.15 – 2017

Veckan efter det ofattbara har passerat. När något som händer inte får hända tror man ofta att livet stannar och inte kommer att gå vidare. Men på något lustigt vänster gör det ändå det. Att gå tillbaka till jobbet i måndags var olustigt.

Precis som vanligt men ändå inte.

Veckan, som var veckan innan påsk flöt på i ett konstigt segt töcken. Jag jobbade över. Han med att äta på Vapianos med Carro och hämta ut min röda iPhone och några biblioteksböcker innan årets förkylning golvade mig på fredagen. Så himla typisk. Det händer alltid mig när jag är ledig och har tänkt att nu, nu har jag äntligen chansen att komma ut i naturen och nöta lite på mina fötter. Men icke sa icke. GOLVAD.

Så påsk för mig har handlat om böcker, tidningsartiklar och film varför också denna veckosammanfattning kommer vara en enda lång lista av tips om vad ni kan se när ni blir sjuka nästa gång. Samt några tips på appar att leka med.

Startade ett nytt instagramkonto för vardagsbilder här. Misstänker att det blir mycket Sthlm,  självporträtt och vardagsreflektioner.

5 boktips, 1 tidningsartikel och en historisk sagomiljö

På måndagen samlade jag energin och åkte till Stockholms stadsbibliotek för att hämta ut en bok, Svenska kärleksbrev. Har alltid varit nyfiken att läsa Selma Lagerlöfs kärleksbrev till Sofie.

Inte gör det ju heller saken värre att Stockholm stadsbibliotek är som att gå in i en historisk saga. Har ni sätt väggmålningen John Blund av Nils Dardel i sagorummet t ex? Där har jag och min kusins barn Ludvig läst saga. Om man bor i Stockholm är det bara att skaffa ett bibliotekskort. De är så himla bra. Nästan alla vanliga böcker går att låna som e-bok numera så då är det ju bara att logga in och ladda ner hemma. Man använder bara en fyrsiffrig pinkod som man väljer när man skaffar kortet. Men vill man ta med sig ett stycke historia hem så tycker jag man ska åka till just stadsbiblioteket för att låna sina böcker.

Boken Svenska kärleksbrev visade sig leverera mer än jag hade tänkt mig. Selmas kärleksbrev var djupa och innerliga på något vis och småskrattade log jag till Hjalmar Söderbergs brev till Emelie Voss. Är så himla förvånad att man för 100 år sedan skrev så öppenhjärtigt. Dessa brev är rakt annat än motsatsen till vad jag föreställde mig om instängda, introverta, tysta, jag älskar dig men jag lider, personer.

Svenska Kärleksbrev – en antologi, Kaj Attorp

När jag ändå var på stadsbiblioteket lånade jag också några fler böcker.

Uncommon Stockholm – efter tips från Sofia. Innehåller småroliga, annorlunda reseberättelser om Stockholm. T ex en rolig skildring om Systembolaget och en handritad karta av SoFo.

Håkan HellströmSjung ditt liv – med känsloladdade bilder från Håkans musikliv och hans underbart underbara låttexter.

Äventyrerskor – Gunila Ambjörnsson med berättelser om kvinnliga äventyrare genom tiderna.

Klädsel – lång viktoriansk kjol och höghalsad vit blus. Äntligen vilse är redo för nästa äventyr. Ur Äventyrerskor, Gunila Ambjörnsson.

På tal om äventyrerskor har Fantasiresor skrivet så fint om fyra stycken som är lite extra bra på det där med äventyr, som dessutom alla har barn och familj. Annika, Towe, Lola och Lisa.

Två av dem har varit extra duktiga under veckan och blivit publicerade. Den ena i en artikel i lokaltidningen och den andra har gett ut sin egna resebok.

Alltså. Lola. Du är så himla överväldigande duktig! Här är Due North.

Annika lever på att resa.

3 tv-serier och 3 filmer

När en är fasligt under the weather supersjuk får man se mycket på tv tycker jag. Så ja, det är vad jag har gjort i ett sträck under påsk, när jag inte bloggat eller redigerat bilder.

Men in Trees – Min kärlek till Alaska är så stor. Här är skälet. Men in Trees från tidigt 2000 -tal, så mycket bättre blir det inte. Hjärtlig och varm. Från mitt hemmabibliotek.

Tretton Skäl Varför – Om när tonåringen Hanna Baker tar självmord och spelar in band till alla de som har orsakat hennes självmord. Såg två avsnitt och vet nu inte om mitt hjärta klarar denna serien. Fiction men väldigt bra sådan. Netflix.

The 5th Wave Om man älskar Sci-fi, end of the world å tonårsdramatik är den här filmen för dig. Det gör ju jag så jag såg den två ggr. Troligen dålig i många andras ögon men jag enjoyed! Viaplay.

Pirates of the Carribean – Bara för att det var så fasligt länge sedan och för att jag älskar Karibien. Kan du tänka dig att den kom 2003? Hur gammal är inte jag? Dags att åka till det där Karibien. Viaplay.

Blue Lagoon – Mer Karibien och mer tonårsdramatik. Min förkylda hjärna klarar typ inte mer avancerat än såhär. En uppföljare till Blue Lagoon, du vet klassikern? Två tonåringar strandade på en öde ö. Bara kärlek, med andra ord. Netflix.

Cheesapeake shores – Drama på låg nivå. Ger mig nästan känslan av dag-tv. Supervackramiljöer från Hallmark. Perfekt för förkylningshjärnan. Såg hela säsong ett på en dag. Netflix.

Påminner om gratisappen National Geographic Traveller Photography Magazine som har magiska fotoartiklar. 

4 appar – 1 second everyday, videofilters, ResQ Club och National Geographic

När jag blev sjuk bestämde jag mig också för att göra min egna videodagbok. Så jag gjorde slag i saken och laddade ner 1 second everyday – videodagbok. Tycker så himla mycket om att se sammanfattande snuttar, som de är, från livet. Har redan spelat in i fyra dagar. Fyra hela sekunder. Tänka sig. Ska bli otroligt kul att göra, men tar nog ett tag innan jag har något att dela.

Om du också vill ladda ner och göra heter den 1 second everyday – videodagbok och kostar 50 pix i appstore. Tänker att det är en kul investering till senare? Just nu är jag mest så himla pepp att jag blir irriterad över att det bara ska vara 1 sekund om dan.

Av bara farten startade jag också ett nytt instagramkonto om mitt vardagsliv, vardagstankar och dagarna bortom resebloggen. Just nu är det privat så vill du följa så får du göra en följningsförfrågan. Vi får se om jag tar bort den där privata spärren eller inte. Kontot heter katarinawohlfart kort och gott.

För att kunna göra lite enkel videoredigering laddade jag också hem appen Videofilters. Man lägger på ett filter på filmsnutten. Välbehövligt. Hatar de gråa tonerna oredigerad bild och film för med sig.

Hos Agnes hittade jag något nytt påfund för att minska matsvinnet. En app som heter ResQ Club där en kan köpa mat som blir över på restauranger till en billigare peng. Låter grymt jädra smart. Har laddat hem appen och ska testa. Som jag förstår det släpps maten efter lunch så kan en göra en beställning och hämta efter jobbet.

Tänker att jag också passar på att påminna om gratistidningen National Geographic Traveller Photography Magazine.

Vackra bloggar

Sist men inte minst. Har en crush på en hel radda bloggar och kan inte låta bli att dela med mig.

Werewolves and Lollipops  är en blogg/tumblr sida (vet inte om det klassas som blogg) som ofta släpper ett foto om dagen. Jag har den i min bloglovin-läsare och blir så inspirerad hela tiden. Fina gamla nostalgiska resebilder.

Linn Wiberg är fantastisk på att både skriva och fotografera. Hon bor i London men är nu hos sin familj som bor i Kenya. Afrika. Så vackert.

Kristin Lådström Dance Travel Photography Blogging (an archive)är fotograf. Häromdagen släppte hon ett så himla fint inlägg som heter . Bara namnet! Fantastiska bilder från en massa bluesfestivaler. Det ser så stämningsfullt ut.


Den här veckosammanfattningen blev lite annorlunda. Min påsk blev egentligen ingen påsk utan bara en lång förkylning. Så min veckosammanfattning blev just det. En lång lista att spara till en rainy day.

Hur har er påsk varit?

Katarina

Drömmar, drömmar, drömmar.

11 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.