Resor
comments 17

I stunder som dessa – ett kärleksbrev till Stockholm

Katarina till Stockholm, 14 april 2017.

Det var aldrig kärlek vid första ögonkastet. Men är det ens möjligt, tänker jag nu. Den där dagen i juli, när jag landade hos dig och tog min lilla packning på pendeln norröver. Jag var här för stunden och kom att bli kvar för stunden.

Stockholm, du förtrollade. Jag förstår nu, det jag inte förstod då, att jag kom att falla för dig hejdlöst. Som ett mjukt prosecco-brus på tungan, retade du mig till stormande kärlek.

Stockholm kärleksbrev

Det är svårt att förstå, att det var två år sedan vi träffades på riktigt. Hela min ungdom har jag sett dig, på håll. Då var det inte kärlek men kanske en vag igenkänning av en känsla som fanns där under, som skulle brusa när jag fick tid att lära känna dig.

För när jag är ensam med dig nu vet jag. När jag får stirra in i dina ögon vet jag. Jag vet att känslan var sann.

Stockholm kärleksbrev

Jag tänker tillbaka på tiden innan jag kom till dig. Varför kom jag ens? Min dåvarande kärlek omhuldade mig, gav mig värme och frihet och jag trivdes så bra där jag var.

Att du skulle ta mitt hjärta och krama det hårt, anade jag inte då.

Stockholm kärleksbrev

Jag vandrar ofta på dina gator. Hör ljuden från innerstaden locka och människors skratt i Hornstull. Jag känner vinden vina vid Skanstullsbron och doften av kött vid Nytorget. Jag vandrar längs puckeln, via Slussen och Gamla stan mot den vita och oskyldigt hukande Drottninggatan. Jag vandrar förbi lejonen och handlarna vid Hötorget.

Stockholm, du djärva. Med tiden smälter vi ihop och jag känner din smärta så väl som du känner min.

Stockholm kärleksbrev

En vecka har gått sedan du visade mig din mörka sida. Låt mig nu läka din sår, låt mig trösta dig när du inte kan trösta mig. Låt mig hålla dig varm och låt mig ge dig den kärlek du behöver.

I stunder som dessa.

Allt detta hade jag tänkt att tala med dig om, när vi möts igen på tu man hand. Men jag kunde inte vänta. Jag vet att du behöver mitt brev och jag vet att du lyssnar nu.

Just därför älskar jag dig och ingen annan.

Katarina

17 Comments

  1. Pingback: Stories från april 2017 | 155 cm utmanar världen

  2. Pingback: Ett år senare: Terrorns effekt på turism i Sverige & Kenya | Resa medvetet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.