Foto, Schweiz
comments 14

Fotodagbok: En gungande hängbro i Schweiz

12e mars, 2017

Svindlande är min första tanke när jag vi svänger in till kanten och parkerar. Är ni säkra på att vi ska gå över? Jag må vara äventyrlig, men min äventyrsgen sträcker sig inte så långt att den faktisk njuter av höjd sådär precis.

Men ut går vi. Och över.

Bron, några bassänglängder lång hänger öppen över en bred dalgång längs vägen från Adelboden ner från bergen. En liten skylt om att hålla minst 10 m mellan varje person och att schaukeln och rennen är förbjudet, varnar och påminner om att inte skaka eller springa. Nåväl, det har jag knappast tänkt tänker jag och tar det första svajande steget ut i vad som nästan känns som luften.

Upplevelsen?

Hujedamej, det är svajigare än jag tänkt mig skriker min hjärna. Mitt hjärta och andra sidan klappar takt och svarar ”fortsätt ut, fortsätt”. Med ett leende brett som dalen tassar jag försiktigt över.

På andra sidan bron tar vi en fika och njuter i solen. Vi ser en kanin reta en hund, en annan hund kika på oss på avstånd och hönorna kacklande picka i sin lilla hönsgård. En kort skön stund på jorden innan vi försiktigt tar oss tillbaka över bron och fortsätter vår färd.

Katarina

14 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.