Livet och bloggen
comments 5

Sthlm, smärta och kärlek – veckoresumé, v.14 – 2017

Ännu en vecka har passerat, en vecka som kom att förändra våra liv. Veckan har lämnat efter sig är en stor känsla av smärta och tomhet, men även visat folks obeskrivliga kämparglöd och kärlek till varandra.

Det här blir en annorlunda veckosammanfattning som bara kommer handla om Stockholm. Ett Stockholm som började med en vanlig arbetsvecka ända till fredagen den 7e april, kl 15 på eftermiddagen. En fredag ingen någonsin kommer glömma.

Tidigare på fredagen var Antors pressfrukost där jag mötte Gunilla första gången. Annika, Towe och Sofia var på plats och vi pratade om vardag och fest. Vi minglade med turistbyråer och pratade resedrömmar- och planering. Några timmar senare ställs allt på ända och livet förändras efter en mans handling.

Gunilla reflekterar över just denna tanke med inlägget Vem bryr sig om resor nu? – Gunilla

Två dagar senare, i skrivande stund, fylls inte längre bloggar av inspiration och reslust, utan av rader med ord om ett Stockholm i sorg, om ett Sverige i sorg.

Ta hand om Stockholm – Elsa
– Sandra
På andra sidan havet – Elin

Bloggar fylls också till bredden av berättelser och om vad en kan göra praktiskt. Flora skriver om #openStockholm, om offren för attentatet, om känslorna och om att komma vidare.

Sthlm – Flora Wiström
”Jag är okej.” – Flora Wiström

Det är svårt att sätta ord på det en känner nu. En ny vecka kommer och precis som vanligt ska jag gå till jobbet imorgon. Men livet är långt ifrån vanligt. Det är förändrat. Känslan är förändrad. Tankarna går hela tiden till skadade, döda, familjer och en känsla av otillräcklighet, hjälplöshet och tomhet är det som följer en.

Katarina

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.