Sammanfattningar
comments 9

Burger&Lobster, Pelikan och ett secondhand fynd – veckoresumé, v.06, 2017

Den här veckan har kantats av bildredigering, tittande på Elementary och kompishäng.

När jag redigerar bilder passar det alldeles utmärkt att också slöglo på tv-serier, gärna som jag redan sett så att jag inte missar något. När jag sedan skriver texterna brukar jag behöva fokusera och kan då inte kolla på tv-serier.

Just Elementary och Sherlock Holmes är det jag sett i januari och februari. En kan väl säga att jag är Sherlock Holmes- fan. Har även läst en av böckerna.

Min mysiga skrivhörna.

Tidigare under månaden släpade jag ner mitt skrivbord och har sedan dess suttit vid fönstret om kvällarna och skrivit. Så himla skönt för själen. Dessvärre verkar min armbåge inte hålla med. Har åkt på någon form av inflammation där armbågen är svullen och varm. Ser lite roligt deformerad ut.

Just bloggande föregås av ett enormt bildredigerande. Det är faktiskt det som tar mest tid med bloggandet. Texterna går ofta snabbt att skriva även om de är längre. Kanske är det från mitt massiva redigerande under helgen som armbågen blev trött och sa ifrån.

Lifehacks

Något som verkar poppisulärt i bloggvärlden är sådana där lifehacks. Tänkte jag skulle bjussa på ett. En grymmaste uppfinning. Nämligen Baristamjölken från Oatley! Så himla braig.

När jag bloggar på lördagmorgnarna (min bästa bloggtid för övrigt) dricker jag gärna en kopp kaffe med havremjölk. Fick tipset från en tjej vid namn Johanna när jag var i Tallinn under hösten.

Känns bra för magen, veganskt, miljövänligt, lång hållbarhet och supergott. Mycket godare än vanlig mjölk. Så, lifehack. Ha en Oatley hemma. Oöppnad kan den stå läääänge.

Nytorget i vinterkylig snöfri skrud.

Inlägg från veckan

Under veckan har jag lyckas att blogga nästan varje dag. Här är inläggen från veckan. Mitt fotoinlägg från Torshamn och min Q&A blev allmänt poppis och bilderna från Torshamn delades även hos Reakionista.

En inläggskalender, en gul regnjacka och en president – veckoresumé, v.05, 2017
Fototips: Fotografera snö
Min islandströja
Längtan till Lappland
Fotodagbok: Torshamn – Färöarna
Q&A – Om att (rese)blogga

Färöarna, en favorit hos många

Restaurangtips

Mot slutet av veckan har jag kompishängt. Under fredagen var jag på Burger&Lobster. Läste tips om just denna hos vad jag vill minnas var Emily Dahl och sparade i hjärnpalatset för en grå dag. Sen dök krogveckan upp i Stockholm, två veckor där en kan äta för 300 pix/2 rätter/ per person. Så då bokade jag för mig, Carro och Robbs och så knatade vi dit och skålade för Carros första vecka som ej föräldraledig längre. Bra avslut på jobbveckan. Lite pricy men bra place.

–> Burger&lobster

Igår mötte jag och Sofia upp och promenerade i solen genom söder, över Nytorget och till Stadsmissionen där. Av en slump mötte vi Sofias kompis Katarina, min namne och hennes pojkvän, som ytterligare slumpartat hängde med till Pelikan, efter att jag fyndat en stickad och ett par örhängen på rean på Stadsmissionen. Egentligen borde det ju inte behövas rea på second hand eller? Men alltså, allvarligt Stockholmssecondhand, så himla dyrt det är! Under all kritik egentligen. Men på halva priset lyckades jag lura till mig en ulltröja för 110 pix och örhängden för 20 pix.

Pelikan är en favorit och där har jag varit förut, men tipsar om det igen. Veggo kroppkakorna rules. Hittade hit tack vare tips från bloggaren Flora.

–> Pelikan.

Vackra Pelikan med smarriga smöriga kroppkakor.

Reseguider

Iceland in two weeks – a complete itinerary – en komplett roadtrip guide till Island med magiska foton.

Inspo

Piso Krioneri Beach, Parga – smäktande strandbilder från peopleinthestreeet
Ishotellet i Jukkasjärvi – en åretruntupplevelse – isigt inlägg från ohdarling
Close encounter with the ice cold waves at Agger Beach – vintrigt, vackert och strandigt från Shinimich
Wintermorning – överväldigande vackert från Jonna Jinton

Katarina

 

9 Comments

  1. Pingback: Skirande snö och blåbärsdricka - veckoresumé, v.07, 2017 - Äntligen vilse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.