Resor
comments 18

Längtan till Lappland

Om prick fem dagar bär det av till svenska lappland!

Bilder från fjällen i Åre

Tänker att det här är min framtida stuga.

Så pepp på det så det förslår. Ursäkta bloggspråket. Jag tror jag alltid har drömt om just svenska lappland, vet inte varför. Kanske bottnar det i mammas beskrivningar av hennes husvagnssemestrar till Nordkap med mormor och morfar. Eller kanske är det bara norrlänningarna allmänt. Den där sävliga trygga rösten, som lugnar oss stressade söderbor.

I vilket fall som helst. Om fem dagar, kväller, bär det av. Då tar jag och Sofia (som för övrigt är i Prag nu, du kan följa henne här) vårt pick och pack och kliver på Arctic Circle train från Stockholm till Kiruna. Bara tågnamnet.

Det blir bloggsnack med varma raggsockor på och svindlande vyer som sällskap. Hoppas på soluppgång innan vi kliver av uppe i Kiruna där Helena väntar, kanske med starkt morgonkaffe om vi har tur.

Sen har vi fyra dagar svensk vinter framför oss. Ah, längtan.

Har du några tips inför vår tågresa? Does and don´ts på SJ?

Katarina

18 Comments

 1. Hehe, husvagnssemestrar till Nordkap 🙂 Min första resa, 1980. Jag var ett år gammal!

  Men visst, vad hittar man på i Kiruna? Definitivt en fotoseans vid kyrkan. Sen är det ju en rätt så unik stadsarkitektur som kan fångas på bild från spännande vinklar, t ex bostadshusen av arkitekten Ralph Erskine. Hoppas bara de finns kvar.

  • Katarina says

   åh, tack för tipsen. hade glömt den där kyrkan. en fotoseans. hahah 🙂 ja men en tur bland skum arkitektur är nu med på listan! 🙂

  • Katarina says

   Jag ska hälsa Helena! 🙂 Ja det ska bli så himla skojsigt! Alltså älskar att resa. wihuuu

  • Katarina says

   Det tänker jag att det blir. viiiinter. Gillar det ovanliga. Ska bli så himla häääärligt att fara dit. Lääängtar.

 2. Ååh Så härligt ni kommer att ha det! Ser fram emot en massa bilder och blogginlägg om Lappland!
  Inga äventyr just nu för min del! Försöker hålla huvudet över vattnet och jobbar typ sjukt mycket alltså mitt jobb på universitetet men även min avhandling! MEN den Mars 23 då smäller det! 10 dagar i Alaska, kärlek på det 🙂

  • Katarina says

   Fy. Avhandling! Shit låter grymt jobbigt. Ja, ta det lugnt. Fokusera på en sak, det räcker tänker jag. Heja dig! Förstår att du är pepp på tio dagar i Alaska. wihuu. Skulle jag också vara. När jag får tid och pengarna över ska jag boka mig en resa till Alaska. Kanske kan jag lura med Fantasiresor också.

  • Katarina says

   Jag ser fram emot att blogga om ännu mer vinter. ÄÄÄÄÄlska vinter. 🙂

 3. Pingback: Up and coming: Arctic Circle Train och Lappland | Fantasiresor

  • Katarina says

   Hej! Haha. Himla roligt namn du har. Och båda heter vi katarina verkar det som. Kul ? välkommen hit. Ja nu är jag i Abisko. Nice place d här. Behövs mer svenska turister. Vi är typ de enda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.