Sammanfattningar
comments 9

#GermanyMeetsHaymarket, Artipelag och en vinterguide till Stockholm – veckoresumé v.04, 2017

Vecka 4 har swishat förbi och så mycket har hänt. Det har varit en busy resebloggarvecka med event och finbesök från mamma.

Tidigare under veckan spenderade jag en kväll på Haymarket och har skrivit mer om det här. Kontentan, kul med massa resebloggande vänner, kul med ett väl organiserat framträdande av tyska turistbyrån och kul med en udda ambassadör och region, Rügen. Tyskland traskade genast upp på min bucket med Svenska länken och hur lätt det är att ta sig dit med tåg och färja.

Hittade i början av veckan en komplett vinterguide till Stockholm från SnowinTromso, en fin blogg från vårt grannland och tänkte att det ju kunde vara kul att göra något ur listan när mamma kom till helgen. Glömde sedan bort den såklart men med hjälp av mammas önskemål och skyltar i tunnelbanan blev helgen komplett ändå. Ögnade nu genom listan igen och tänkte att det kunde vara kul att gå genom, tillsammans. Hur mycket av SnowinTromsos vinterlista hann vi egentligen?


Följ gärna Äntligen vilse på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om foto och resor. Jag finns också på Facebook, Instagram och Twitter.

nr 8. Shop till you drop in Södermalm.

När en sammanfattar det såhär i text inser man ju att vi gjorde en hel massa under helgen. På fredagen kom mamma med tåget och vi tog tunnelbanan till Södermalm. Har spanat in en butik som heter Wild & Arrow och en som heter Ecosphere som jag ville besöka. Det blev ringar från Wild & Arrow, som syns på bilden ovan. De två smala. Wild & Arrow är en mysig liten butik som jag varmt kan rekommendera, där får en bra service och silvret/ materialet är återbruk och ringarna tillverkade av dem själva. Snygg design och bra miljötänk. Win win.

Har bestämt mig för att köpa mer hållbart producerat 2017 och tänka över mina köp mer. Framför allt när det inte finns något specifikt miljötänk. Säger tänka över, eftersom jag vet att ett totalt förbud skulle göra att jag förmodligen ger mig ut på en shopping frenzy, typ som att säga att man ska helt sluta äta godis. Det enda en då kan tänka på är godis. Har svårt att tygla min shoppingådra som singel. Not sure why. Singelsyndrom?

nr 4. Learn more about Sweden in one of the city´s numerous museums

Samma kväll hinner vi både en tur till Urban Deli för ett glas cava och en tur på Fotografiska. Har ju årskort där. Som alltid är det vackra utställningar.

Några gamla foton från Italien gör sig lite extra påmint i mitt sinne.

I lördags hoppade vi sedan på en gratisbuss (gula Travellers) från Vasagatan för en tur till Artipelag. Jeanette har skrivit om det tidigare på sin blogg och benämner mycket riktigt till ” Stockholms vackrast belägna konsthall”. Och ja, det kan en verkligen skriva under på. Kan vara den maffigaste byggnad jag sätt på länge i den maffigaste av miljöer. Vi var därför att se Lars Wallin – Fashion Stories. Du kan inte missa, hela tunnelbanan är tapetserad med utställningen. För 150 pix får du se en hel uppsjö av Lars Wallin klänningar.

Ett litet minus var att när vi var där var det så nedrans lång kö till maten. Mamma och jag planerade inte att äta där och hade nog aldrig kommit fram om vi ens försökt. Någon sa att den stått i kö i en timma. Så mamma och jag nöjde oss med ett glas vatten och hoppade sedan på SL bussen från Artipelag, här kommer minus två, som går otroligt sällan och åkte tillbaka till Stockholm. På vägen passerade vi Gustavsbergs porslinsfabrik och jag sa till mamma att jag ville bo där i nybyggena, men det är jag inte ensam om, därav urbota höga ritningspriser och tom budgivning på nyproduktion, hur nu det funkar. Men men, är man besatt av Berså så är man och då vill man bo där.

nr 5. Enjoy Fika

När en inte hinner äta tar en till våfflor och Nutella. Turistnöje i Gamlastan till turistpris.

nr 7. Meet the royal family

Inne i Stockholm hoppade vi av tunnelbanan i Gamla stan och begav oss till slottet, för mamma ville se brudklänningarna. Utställning äger rum nu och det skulle inte hända mer under mammas livstid, enligt henne själv. Så, nu har jag sett slottet, igen. Blev förvånad, det är rätt stort och rätt svensk-stelt. Tror jag varit som barn, men minns det inte. Nu lär jag minnas, tog säkert hundra foton.

nr 1. Take a stroll through Gamla Stan

På väg hem tog vi sedan en promenad genom gamla stan och när vi passerade stortorget passade jag på att fota nedan bild som jag sett så många ggr på instagram och förundrat frågat mig vart tusan det ser ut sådär i Stockholm, precis som alla andra Stockholmare. Men här är den, den berömds vyn från Stortorget.

Tänk att det finns så mycket att göra i Stockholm. Och tänk att det går att turista här med.

Så vad lyckades vi då bocka av från SnowinTromsos list under helgen?

nr1 på listan # Take a stroll through Gamla Stan – en snabb sväng med ett foto av Stortorget och våffelnutella.

nr2 # Explore the archipelago – jajamen, inklusive Artipelag.

nr 4. # Learn more about Sweden in one of the city´s numerous museums – Här gjorde vi bäst ifrån oss. Vi var på hela tre musuem. Fotografiska, Artipelag och Slottet. Artipelag räknas väl inte som ett museum då, men man lärde sig ju mer om Sverige här än på slottet. T ex att Agneta Sjödin bar Lars Wallin när hon var höggravid och höll i typ Eurovision. Samma klänning har sedan lånats av t ex Charlotte Perrelli. Lars Wallin gör snygga gravidklänningar. Noted.

nr 5. # Enjoy Fika – Typ ett, två, tre ggr. Tråkigt nog inte på något svenskt fik. Haymarket vinner för helgens bästa fika.

nr 6. # Eat your way through the country at Östermalm´s saluhall – Nåväl. Visade mamma Haymarket och Hötorgshallens entré. Kan väl nästan räknas som reserv till Östermalmshallarna.

nr 7. # Meet the royal family- Jajamen. Eller, ja typ. Vi såg slottet och Victorias brudklänning.

nr 8. # Shop till you drop in Södermalm – check

 

Alltså, jag är rätt imponerad över hur vi nästan lyckades med stora delar av listan. Är inte du?

Katarina

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.