Livet och bloggen
comments 27

Influencers of Sweden och en resa till Åre

Har ni träffat Linda Hörnfeldt? Om inte tycker jag ni ska slå en pling och boka en kaffe med henne. Det hon inte har att berätta om den svenska bloggvärlden, det existerar inte.

Och det är så det börjar.

HH7A8445

Letade vinterbilder i arkivet och inser att jag inte sett vinter, på detta vis, orört och skirande, på himla länge ändå. Den bitande vintern kom till Stockholm denna vecka, men det är inte riktigt samma sak. Vintern 2014/15 i Grythyttan.

Medlem i Influcencers of Sweden.

Under hösten bytte Better Bloggers namn till Influencers of Sweden. Jag var såklart med och firade. I styrelsen sitter inga mindre än Clara Lidström, Linda Hörnfeldt och Sara Rönne. En gyllene trio som ska ta blogg- Sverige till nya höjder.

Influencers of Sweden InoS är en branschorganisation för bloggare, kan man säga, och jag har såklart sökt medlemskap. Det tog ett tag, hade ju som bekant en seg blogghöst, men när det lossnade fixade jag både det och vad som komma skall om exakt 5 dagar.

Är du bloggare? Sök om medlemskap i Influencers of Sweden här

InoS kommer jag säkert nämna fler gånger. För det finns mycket att säga och det finns ett stort behov av en organisation som ser om oss bloggare och våra behov. Ett behov av en organisation som kämpar, stöttar bloggare och vägleder en rätt. Och det är precis det den gör just nu för mig. Peppar mig att fortsätta när det går trögt, tipsar om nyheter i branschen och utbildar en i lagar och skyldigheter. Bara braiga grejer med andra ord.

Och så fixar de en resa till Åre om fem dagar. Och jag ska med.

FHH7A6011

Jag ska äntligen få ut och rasta vinterkläderna igen! Här är jag, hemma i Småland, vintern 2014/15.

Jag åker till Åre

Ni vet, jag har genom livet drömt om Alperna. Men alltså, Åre, det har ju då också såklart varit högt upp på min bucket. En svensk liten ”alpby” sådär lagom långt upp i Sverige att det känns som man är lååångt hemifrån men samtidigt som hemma.

Med på resan ska många av mina resebloggande vänner, några andra bekantskaper och så Linda dårå. Av resebloggarna hänger Daniel (Dryden), Towe (Come Fly with Me), Annika (Resfredag), Jennifer, Helena (OhDarling), Johanna (Vandraren), Lisa (Livet från den ljusa sidan), Emmi (Explorista) och Pernilla (Ut och Spring) med.

12-15 januari är jag i Åre. Tänker att jag ska fota vinterbilder, mer vinterbilder och en massa mer vinterbilder. Känn ingen press Åre men förväntar mig storvinter och stordåd!

Några tips till Åre? Vad ska en göra när en ändå är där?

Katarina

HH7A8414HH7A8435HH7A8430HH7A8460

 

 

 

27 Comments

 1. Jag har så sjukt mycket jag vill göra i Åre så jag vet inte vart jag ska börja – skidåkning och alla aktiviteter i schemat fyller ju upp bara det. 😀 Och sen behöver jag fixa en ny headerbild till bloggen, fota massor av vinterbilder, hänga på gymmet, njuta i badet, mysa i Åre by…. Behöver nog en vecka till!

  • Katarina says

   Haha ja jag med! När jag såg aktivitetsschemat baxnade jag lite. My god. Hur ska detta gå till liksom? Hehe. Men det ska bli kul att träffas vilket som! 🙂

 2. Det blir skoter, utförs och förhoppningsvis snowbike som fyller helgen. Ska bli riktigt med lite vinteraktiviteter igen och så klart – att träffa likasinnade! Äntligen händer något i krokarna och inte bara i Stockholm. 😉

 3. Hoppas ni får jätteskoj i Åre, att du håller kamerabatterierna varma i alla minusgrader. Även att du och ni andra lär er många viktiga saker som ni sedan kan sprida vidare till alla oss andra som inte har möjlighet att åka utför eller fotö snökristaller!

  • Katarina says

   Ja schemat var så späckat så vi får se om det hinns med några utförsåkningar. haha 🙂 Men men, det gör det säkerligen 🙂 Klart vi ska sprida glädjen vidare, det blir lite som en svenska resebloggar gtg as well. 🙂 Tack för den fina kommentaren Johnny!

 4. Japp, jag har träffat inspirerande och oerhört driftiga Linda. Jag var med på BBCon i våras. Är så sur att jag inte kan vara med i Åre! Jag får hänga runt på era bloggar istället för att vara med på ett hörn 🙂

  Vilka underbara vinterbilder du bjuder på förresten!

  Ha en härlig resa!

  Kram Lena

  • Katarina says

   Tack lena 🙂 tråkigt att du inte kan vara med nu dårå 🙁 men men. Blir detta lyckat kan det säkert bli flera ggr 🙂 jag misstänker att jag kommer älska åre iaf! Tack för den fina kommentaren. 🙂

 5. haha lagom långt norrut, jag som ska söderut 😀 Jag längtar!! Ska du gå snöskovandring? Tänker det blir fin fotopromenad 🙂

  • Katarina says

   Ja jag vet inte. Kanske? Det var ju så himla mycket att välja på! My god. Men det låter nästan som att det vore något alltså.

 6. Jaaa, ska bli så kul! Jag ser fram emot yoga, snöskopromenad, skoteråkning och längdskidor – och kanske också en sväng nerför backarna. Vi ska ju ändå till Åre liksom… får se hur mycket benen skakar och vad jag klarar av. 😉

  • Katarina says

   Hehe ja. Precis. Undrar hur mycket mina ben klarar.. det går nog att åka en gång sen får man nog ta det lugnt…

 7. Inger says

  Föreslår att du köper några läckra chokladpraliner till din mamma… o undviker benbrott i skidbacken!

  • Katarina says

   Brr. Peppar peppar. Ja det ska jag undvika! Haha ja choklad det uppskattas alltid 🙂

 8. Ååh så kul ni ska få det! Har bara varit i Åre för en herrans massa år sedan, på hösten med en universitets kurs och minns typ ingenting 🙂 Det bästa är ju klart att hitta sin egna passion med ett ställe, det är då man hittar sina egna små skrömslen och vrån att ta bilder på, det är då det blir som bäst!

  • Katarina says

   Ja bra tips! Ja det sa en annan på facebool också att sikta på att hitta sitt egna, det okända osv. Så jag siktar på det! Tack för tipset! 🙂

 9. Det låter riktigt mysigt och jag är övertygad om att ni får en fantastisk vistelse! Själv har jag inte varit i Åre på vintern. Ser fram emot dina alltid så vackra foton!

   • Katarina says

    Ja vi ska låna en bil jag och helena och åka dit är det tänkt. Verkligen ett ställe jag vill till 🙂 wihuu men tack för tipset 🙂 det gör ju att en vill dit ännumera!

 10. Vad kul! Jag ser fram emot rapport! 😉 Jag har aldrig varit i Åre (bara i Sälen och Trysil), men just nu är vi i österrikiska alperna!!!

  • Katarina says

   Men alltså alperna. Det är väl inget som går upp mot det kanske? My god. Hur är det där?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.