Sammanfattningar
comments 10

Sista månadssammanfattningen för året och nytt format

Jag har legat lite efter med mina månadssammanfattningar och det blir lite konstigt då november och december kommer efter min årssammanfattning. Men så kan det gå när en inte är en flitig bloggare!

2017 är året jag ämnar intensifiera mitt bloggande igen och så ämnar jag fortsätta med mina sammanfattningar, förhoppningsvis varje vecka, men i uppdaterad form.

julafton-21

Nytt format på veckosammanfattningarna

När jag började med mina veckosammanfattningar under våren så satte jag direkt upp en mall för att det skulle bli enkelt att sammanställa allt jag ville tipsa om varje vecka.

2016 års mall såg ut såhär.

Rubrik: ”Veckosammanfattning v XX. På instagram under v xx 1.2.3. följt av  5 resiga saker, På resande fot (vilka som är ute och reser) och Bildinspiration”

Mallen blev snart tråkig för hen som skrev den, dvs mig. Jag kommer därför jobba om innehållet i mallen och försöka att ha det fritt, tror jag. Kommer fortsatt att försöka ge bildsinpo och länkkärlek men inläggen blir friare och det blir lite ”som det kommer” för att det fortsatt ska vara spontant och kul att skriva.

landmannalaugar-20

Redaktionell kalender – en bloggkalender

För att bättra på min effektivitet har jag efter förslag från Sofia med Fantasiresor bland annat skapat en redaktionell kalender som kan komma väl till pass för just månadssammanfattningarna. (Jag måste erkänna att jag testat innan direkt efter TBEX i somras, men inte fått det att funka troligen pga sommar-lata-sig, men försöker igen).

En redaktionell kalender är egentligen en kalender som syftar till och säkerställer att blogginlägg planeras i förväg och publiceras i rätt tid på året.

Min förhoppning för 2017 är att gå tillbaka till veckosammanfattningarna och göra de lite kortare. Jag tänker att jag ska skriva dem på söndagen och publicera dem på måndagen. Det kanske blir varje vecka, det kanske blir varannan. Vi får se. Jag har också bestämt mig för att byta namn på dessa inlägg. Inläggen har under 2016 hetat ”På resande fot” och sedan veckan /månaden men jag kommer under 2017 att beskriva innehållet i inlägget istället följt av – Veckoresumé v xx, 2017

julafton-10

Köpte mig en fin julklapp till mig själv hos JohannaN i december. Kommer säkert blogga mer om halsbandet men här är det! Crazy fint va?

elite_tower_marina_nacka-46

På resande fot – november och december

November började med stormande snö och på det personliga planet var jag på konferens på Elite Tower Marina. Jag åt mat, testade Sturebadets SPA/ filial och tyckte att livet var allmänt bra. På andra sidan världen stormade det med en nybliven Trump till president.

På instagram under november och december

Under november och december kickade jag fart på min instagram som somnat lite och publicerade både det ena och andra fotot från Grönland, Island och Färöarna. Här är tre olika.

instagram

1. Jag mötte en ren på väg till inlandsisvandring på Grönland.
2. Viks kyrka när solen stråkar ner över Bergen. Visste du att kyrkan är den plats där de som bor i Vik samlas om vulkanen får ett utbrott? Kyrkan bedöms ligga tillräckligt högt för eventuellt smältvatten.
3. Vid Russel Glaciar finns ett vackert fall som faller längs glaciären. Jag passade såklart på att fota när någon lämpligen gick fram till fallet.

3 resiga saker

En himla massa kul händer under november och december och bland annat ger jag mig ut och fotar spons för Craghoppers tillsammans med Malena.

Jag drar på fair travel eve tillsammans med Lola och Jeanette. Äter god mat och lyssnar på miljövänligt resande och vad som är viktigt när man marknadsför sådana destinationer.

Under december brakar det loss med stort resebloggarkalas och det anordnas event på Sheraton igen! Massor av braiga resebloggare vinner priser och det har skrivits spaltmeter om utmärkelserna som gavs. Läs här:

Helana Gunnare på OhDarling vinner ”Travel Photographer of the year”
Freedomtravel vinner ”Travel Innovator 2016”
Christian Muda på Mat och Resebloggen vinner ”Travel inspirator 2016”
Linda Hörnfeldt på La Linda med Influencers of Sweden vinner ”Special Award 2016”
och We are nodes vinner ”Årets Nykomling 2016”

På resande fot

Jag själv reser till Småland och vandrar i mina barndoms skogar som jag alltid gör under jul.

Bildinspiration

Fantasiresor släpper ett drömmigt inlägg med vackra motljusbilder på mig från den isländska västlandet.

Flora bloggar så vackert om resorna hon gjorde 2016. Lissabon står högt på min lista för 2017.

Sandra vandrar Gustavias gator i Västindien och ger sina läsare en historielektion. Vem kände till att Sverige haft kolonier? Nåväl, det gjorde jag iofs eftersom min klasskamrat på journalistprogrammet jag gick skrev en artikel om det.

Vad händer för dig under november och december och vad tycker du om förändrat format på mina veckosammanfattningar/månadssammanfattningar?

Kul att du kikade in. Lämna gärna en kommentar.

Katarina


Follow my blog with Bloglovin


 

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.