Resor, Stad
comments 11

En kvällspromenad i Danderyd

Många delar av Stockholm är så fasligt vackert och nästan alla oavsett var man bor har inte särskilt långt till vattnet. Från mitt lilla krypin i Danderyd är det bara några minuters promenad till närmsta glimt av vatten och en rungande vacker omgivning.

Ibland kan man undra vad en resebloggare gör hela dagen. Reser en dag in och dag ut och hur går det till egentligen? Men så är inte fallet. Jag jobbar, lagar mat och har tråkigt, som alla andra. Jag bara väljer att skriva om de gyllene stunderna i livet, för det mesta, de inspirerande och de ångestfria dagarna, dagarna när axlarna känns lätta och ryggen inte är krökt av arbetets börda. Jag fotar heller sällan hemmet längre, inte så mycket mig själv eller min närmsta omgivning varför jag tänkte jag skulle visa lite bilder från en promenad runt Danderyd, så som den ofta ser ut under mina kvällspromenader.

Under sommaren grönskar Danderyd och vid Edsviken där jag och Magnus Uggla bor finns både badplats, vackra trädäck och båtar. Vad mer kan en behöva för återhämtning och härlig atmosfär?

Vad har du för smultronställen precis där du bor?

Katarina

danderyd-11danderyd danderyd-2 danderyd-3 danderyd-4 danderyd-5 danderyd-6 danderyd-7 danderyd-9 danderyd-10

11 Comments

  • antligenvilse says

   Ha det så bra med! Era norrländska smultronställen är jag dock avis på!

 1. Fina sommar..här i Malmö gillar jag att promenera i Katrinetorp och Pildammsparken. Ibland åker jag lite längre till Smygehuk eller till Alnarpsparken och finns till den naturen som finns där. Ha de så bra!

  • antligenvilse says

   Ja Pildammsparken har jag hört talas om som bra 🙂 smugehuk är ju så mysigt på något sätt.. 🙂

 2. Det finns väldigt många småparker här i krokarna, med jättefina blommor (ville säga wildflowers, men finns ju typ ingen bra översättning, liksom ”vilda blommor” låter lite knasigt). Det finns en liten park som jag gick igenom mest av en slump och den hade så himla många vackra fjärilar där, det var faktiskt helt otroligt. Den andra parken jag tänker på hittade jag också mest av en slump, och den hade minst 6 hackspettar som flög omkring och hackade! Dessa parker har säkert namn, men har ingen aning om vad de heter, får kolla upp det nästa gång 🙂

  • antligenvilse says

   Ja men att semestra på ens egna bakgårdar måste väl ändå vara bäst 🙂 Härligt att upptäcka det som finns vid knuten och lära känna sitt närområde. Tack för den fina kommentaren med alla tips. Du får bara komma ihåg namnen nästa gång så 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.