Europa, Resor, Stad, Storbritannien
comments 3

Varje dag är en magiska dag på Hamleys

Ibland känns det som att man måste göra ett avsteg från det som är ens egentliga intresseområden, bara för att det är kul, ett sådant avsteg var mitt besök i Hamleys leksaksaffär i London. Innan vi gick in fick jag tjata på Martin för att vi ”Ska vi ändå inte ta en sväng när vi ändå är i London”, efter tips från en bekant till familjen. Martin tyckte det var onödigt ”Det är ju ändå bara en leksaksaffär”. Nåväl, det stämmer ju, men ändå inte. Efter vårt besök ändrade han sig ganska snart, för just Hamleys i London, är ju inte bara en leksaksaffär, eller hur?

hamleyshamleys-2    hamleys-6 hamleys-7 hamleys-8 hamleys-9 hamleys-10 hamleys-11

”Everyday is  a magical day at Hamleys”

Hamleys, i centrala London, är en annan typ av leksaksaffär, en sån där affär som man hör tomtens vaktparad spela i huvudet när man går in i. Man kan se tomtens fabrik på Nordpolen liksom producera leksaker, även fast det var länge sedan man faktiskt trodde på tomten. Och lyckas de med sin marknadsföring då? Ja, citatet ”Everyday is a magical day at Hamleys” som pryder första sidan på hemsidan, stämmer faktiskt på riktigt. Att ta en promenad runt den 5 våning höga affären är på sitt vis magiskt. Här finns allt i leksaksväg, alla färger, godis, nallar, mer avancerade spel och en ljuvligt rolig personal som skojar och leker med både barn och vuxna. Man liksom känner att barnasinnet sakta återvända.

Vi tog bara en kort tur och strosade runt i affären, njöt av alla färger och intryck. Jag gillade det och Martin likaså. Så för vem är Hamleys då? För alla, som vill få tillbaka sitt barnasinne.

Katarina

hamleys-12 hamleys-13 hamleys-14 hamleys-15 hamleys-16 hamleys-17 hamleys-18 hamleys-19 hamleys-20 hamleys-21 hamleys-22 hamleys-23 hamleys-24 hamleys-25

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.