Europa, Resor, Stad
comments 9

Lillehammer- en bortglömd by får nytt liv

Det kan inte vara lätt att ha huserat ett mycket känt vinter OS för att sedan hamna i boxen total glömska. Den lilla byn Lillehammer kammade på 90 talet inte hem bara ett OS de levererade det också på topp. Men vad hände sen då?
lillehammer_antligenvilse-2 lillehammer_antligenvilse-3

Lillehammer – en bortglömd olympisk by

De flesta har nog listat ut vilket OS jag pratar om. Ja, byn är i Norge och det är vinter OS 1994 som tog plats här till alla norrmäns och även svenskars glädje. Jag var där förra året och glömde liksom bort att jag varit där så snart jag lämnat byn, dvs tills att jag hittade och publicerade fotona på Lysgårdsbakken förra veckan.

Innan vår fantastiska tur i en fortfarande snöig backe tog mamma och jag oss en kvällstur runt Lillehammers stadskärna. Vi kollade in husen, paradgatan och tog en selfie i OS ringarna.

Stämningen var lugn och när vi var där var det svårt att föreställa sig myllret på gatorna som varit. När jag kom hem efter turen pratade jag med en kollega som var där under OS. Hon beskrev hur de parkerade bilen långt utanför och åkte buss in i Lillehammer. På kvällen vid vår vistelse pratade vi med receptionisten på hotellet som berättade hur det varit i byn sedan OS och hur de kämpar för att åter få ett OS eller större idrottsevenemang.

Och tänk, det har lyckats.

lillehammer_antligenvilse-4

Vi hittade en mysig liten å mellan vackra byggnader från det förgångna. Vi hittade en älg som kändes lämplig att hålla handen på. Är det inte bara underbart att åka till en by man absolut inte vet något om och ta en bild med handen på en älgkos bak?

lillehammer_antligenvilse-5

Lillehammer 2016 – ungdoms OS

Idag börjar ungdoms OS i Lillehammer. Det kommer återigen bli ett myller av idrottsintresserade människor som besöker Lillehammer.

Vilken comeback! Mer info hittar du här.

Katarina

lillehammer lillehammer lillehammer_antligenvilse-9

 

9 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.