Mat, Resor
comments 14

Ekologiska semlor för sötsugna resenärer

Blir man inte lite extra glad när man hittar ekologiska semlor?

En sprudlande känsla av nöjdhet kommer över mig när jag går i gången vid gaten på Arlanda. Jag ser den, den alldeles perfekta varianten av mitt favorit bakverk, semlan.

Vem gillar inte semlor förresten? En rund bakelse fylld med smarrig mandelmassa och grädde. En hetvägg. En bakelse för en kung.

arlanda_rc_antligenvilse-4 arlanda_rc_antligenvilse-2

Ekologiska semlor på Arlanda

På väg till London resulterade lite trötthet i att vi gick fel och att vi hamnade vid en helt annan gate än den där vårt plan skulle flyga ifrån. Ni vet när man väntar på ett plan, då tenderar tiden att kännas utdragen som att man har all tid i världen. Så, i tron om att vi hade all tid i världen, slö-promenerade vi längs gången vid gaten. Min blick letade förmodligen efter godis, högst troligen var jag sötsugen som alltid annars och plötsligt var de där, de magiska små bakverken i en monter för ett konditori vid namn RC Chocolat.

RC Chocolat är ett konditori på Arlanda med ekologisk och närproducerad profil. Det kändes extra kul att upptäcka ekologiska semlor, äntligen, och att RC Chocolat hade helt vanliga priser var heller ingen besvikelse för en enkel resenär.

Du hittar mer info om RC Chocolat och vägbeskrivning inne på Arlanda här.

ekologiska semlor på arlanda arlanda_rc_antligenvilse-6 arlanda_rc_antligenvilse-7 arlanda_rc_antligenvilse

Semla,fettisdagsbulle, hetvägg eller fastlagsbulle, kärt barn har många namn

När jag var liten åt jag semlor hela säsongen från jul och fram till påsk, nästan. I vilket fall som helst så åt vi mycket semlor i min familj. Kanske berodde det på att grannen var bagare och hans son var min bästa kompis, eller kanske berodde det på att bakverken bara är fantastiska. Jag är dock inte ensam om att älska semlor och på sidan Stans Bästa, Arlas sida för semlor, hittar man topplistor såväl som kartor till närmsta bästa semlefik, ett bevis på svenskarnas kärlek till bakverket.

Jag köpte såklart en semla på RC och tog med på flyget, jag kunde inte riktigt låta bli. Vi fick dem fint paketerade med en liten kasse, som att bar dem i in på planet i. Eller, som vi sprang med till planet, efter att ha pratat lite för länge med konditorn. Och de var verkligen ingen besvikelse. Mjukt fluffiga och välfyllda.

Idag på fettisdagen blir det nog en semla eller två. Jag vet att vi börjar med en alldeles strax vid 8.30 på jobbet. Jag kunde heller inte låta bli utan åt en igår med. Hoppas ni får en trevlig och fantastisk fettisdag!

Obs- Om ni hittar ekologiska semlor någon annanstans i Stockholm får ni gärna tipsa en sötsugen resenär här i kommentarsfältet.

Katarina

arlanda_rc_antligenvilse-8 arlanda_rc_antligenvilse-9

14 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.