Miljö, Resor, Sydamerika
comments 5

Vattenveckan- slutar med World Water Day

Denna vecka handlar mycket om vatten, för mig och för alla andra. På lördag är World Water Day, något som normalt inte firas i någon större skala i Sverige mig veterligen men som är värt att uppmärksammas i Peru. Jag försöker hitta vart firande kan tänkas vara så om någon vet något jag inte vet får man gärna uppmärksamma mig på detta. Jag har tänkt att åka dit och delta under eventet ur en journalistisk synpunkt inför en artikel om just vatten som jag skriver. Kommer fortsatt att rapportera på just vatten och klimatförändringar/dess konsekvenser under min tid i Peru.

Om man följer mig och har läst några artiklar kan man kan ju börja fundera på varför jag tycker vatten är så himla intressant. Det tycker jag egentligen inte att det är, just vatten, det är mest bara för att vatten är är livsnödvändigt för att leva ett långt och lyckligt liv, inte bara för att man blir himla törstig utan det utan också för att det är en förutsättning för hygien och sjukdomsprevention.

Tips om roliga saker att täcka under vattenveckan, mottages tacksamt!

Återanvänder ett foto från vattenshowen för att jag idag var alldeles för lat för att redigera några nya bilder då jag har åkt på en smärre förkylning som satt sig i lungorna.

Katarina

HH7A7502

You definitively don´t want to get wet huh? 😉

English- This week is very much about water, for me and for everyone else. This Saturday is World Water Day , which is not normally celebrated on a large scale in Sweden , to my knowledge , but which is worth the attention in Peru. I try to find where a celebration of the day might be so if anyone knows something, holler! I’ve been meaning to go there and participate in the event from a journalistic point of view to an article about water which I´m writing at the moment. Will continue to report on just water and climate change / its consequences during my time in Peru.

If you follow me and have read some articles one can begin to think that I think water is so amazingly interesting. I most definitively don´t think that just water is, but it is just that water is vital for almost all living thing on the planet to live a long and happy life , not only that you become celestial thirsty without it , but also because it is a prerequisite for hygiene and disease prevention.

Tips on fun things to cover during the Water Week , welcome!

Reusing a photo from the water show. Today I was just too lazy to edit some new pictures have gotten a slight cold that crawled it´s way into my lungs.

Katarina

 

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.